MAJCI LJILJANI DONIRAO JETRU, A SADA JE DAO GOL! Od strepnje za život do najlepše fudbalske priče! (VIDEO)
Robert Perić-Komšić, Foto: Youtube/printscreen

život je neverovatan

MAJCI LJILJANI DONIRAO JETRU, A SADA JE DAO GOL! Od strepnje za život do najlepše fudbalske priče! (VIDEO)

Konačno je stigla nagrada z ovog neverovatnog fudbalera

Objavljeno: 20:16h

Robert Perić-Komšić, fudbaler Cibalije iz Vinkovaca, oduševio je svetsku javnost kada je doneo odluku da prekine fudbalsku karijeru kako bi svojoj majci Ljiljani spasao život.

Rizikovao je svoj život i karijeru kako bi donirao jetru svojoj teško bolesnoj majci.

Srećom, operacija i oporavak su protekli sjajno i ovaj heroj iz Sarajeva se vratio na teren, a njegova mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život.

Prošle sezone napadač Cibalije je odigrao 17 mečeva i postigao dva gola, a drugi je postigao samo par dana pre operacije u Istanbulu.

Vratio se na teren krajem avgusta, a sada je postigao i prvi gol za svoj tim. Zatresao je mrežu u 80. minutu protiv Dugopolja za 1:1. Bio je to njegov šesti nastup ove sezone.

Ovom hrabrom 23-godišnjaku je odstranjeno 70 odsto jetre i nije imao garanciju da će ponovo moći da se bavi fudbalom, ali nije razmišljao o posledicama, cilj je bio da spase najbitniju osobu u svom životu.

- Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom momentu nisam razmišljao o tome hoću li igrati fudbal ili ne. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo su sporedne stvari - kaže Robert.

U javnosti je zasluženo stekao status pravog heroja, ali ovaj skromni mladić ističe da tu ulogu zaslužuje mama Ljiljana.

- Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspešne transplantacije sa mrtvog donora. Bila je životno ugrožena, stomak joj se punio vodom i bilo je pitanje dana... U trenutku kada sam saznao da su sve opcije iscrpljene spakovao sam stvari i odleteo za Istanbul.

Robert Perić-Komšić
foto: Printscreen/Youtube/Jutarnji list

Danas su oboje dobro, mama se uspešno oporavlja.

- Mama mora da uzima terapiju, ali to za nju nije nikakva novost. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva meseca nakon operacije bila gotovo u potpunosti regenerisana. Uglavnom, bežim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi verujem učinio svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio - rekao je Robert za portal "Vinkulja.hr".

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.