BIVŠI TRENER INTERA VERUJE U DEKIJA: Stanković SPAŠAVA Sampdoriju, u Zvezdi demonstrirao ZNANJE (FOTO)
Dejan Stanković, Foto: FK Crvena zvezda

PUN POŠTOVANJA

BIVŠI TRENER INTERA VERUJE U DEKIJA: Stanković SPAŠAVA Sampdoriju, u Zvezdi demonstrirao ZNANJE (FOTO)

Sa Crvenom zvezdom je prošao mnogo toga u Srbiji, ali i na međunarodnoj sceni i pokazao da je spreman za novi izazov, rekao je između ostalog nekadašnji strateg nero-azura

Objavljeno:

Nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković nedavno je preuzeo Sampdoriju, sa svojim pomoćnikom Nenadom Sakićem pokazao i da nije zaboravio da igra fudbal, a večeras ga čeka najteži posao.

Popularni Deki na svom debiju na stadionu "Luiđi Feraris" igraće protiv Rome Žozea Murinja, čoveka koji ga je trenirao u Interu kada je osvojena tripleta.

Žoze Murinjo
Žoze Murinjofoto: Profimedia

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera u trenerske vode uplovio je 2014. godine kada je bio asistent Andrei Stramaćoniju u Udinezeu, a upravo ovaj čovek veruje u uspeh svog nekadašnjeg saradnika.

- Dejan je stekao dragoceno iskustvo u Crvenoj zvezdi. Bio je to idealan početak samostalne trenerske karijere za njega. Napravio je prve korake u 'svojoj kući', u okruženju koje savršeno poznaje, uz svoje navijače i ljude. Radio je vrlo dobro, znam da je bio razočaran jer nije izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona, ali zadatak pred kojim se našao nije bio lak - rekao je Stramaćoni.

Andrea Stramaćoni
Andrea Stramaćonifoto: Filip Plavčić

Sadašnji trener katarske Al Garafe smatra da je Dejan napredovao za dve i po godine u Crvenoj zvezdi.

- Stanković je svima demonstrirao svoje trenersko znanje i sposobnosti. Sa Crvenom zvezdom je prošao mnogo toga u Srbiji, ali i na međunarodnoj sceni i pokazao da je spreman za novi izazov.

Andrea Stramaćoni
Andrea Stramaćonifoto: AP

Pred Stankovićem je vraški težak posao pošto klub iz Đenove ima tri šerima i šest poraza, ali Andrea smatra da će Deki pronaći lek za bolje dane.

- Uveren sam da će uspeti da obezbedi opstanak Sampdoriji. Radi se o velikom klubu, bogate istorije, šampionu Italije iz 1991. godine i bilo bi veoma tužno da ispadnu u niži rang. Smatram da rukovodstvo, igrači i stručni štab mogu da izvedu klub iz trenutne situacije. Veoma je važno da osvoje što više bodova do Svetskog prvenstva u Kataru i pauzu dočekaju u što boljoj atmosferi - kaže bivši trener Intera u rzagovoru za "Mozzart Sport".

Dejan Stanković i Andrea Stramaćoni
Dejan Stanković i Andrea Stramaćonifoto: Starsport©

Legendarnom vezisti u Sampdoriji pomažu Federiko Panonćini i Vićenco Saso, ljudi koji su sa njim bili u Crvenoj zvezdi, a i veliki su prijatelji Italijana.

- Poželeo sam Dejanu i njegovim saradnicima sve najbolje. Federiko (Panonćini) i Vićenco (Saso) koji su se pridružili Dekijevom stručnom štabu još u Beogradu bili su moji saradnici godinama i zaista sam srećan što su zajedno postigli uspeh - zaključio je Andrea.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.