MITROVIĆ OTKRIO SAN O MUNDIJALU! Zamislite mi i oni u finalu SP - voleo bih da ponovo zaigram za...
Aleksandar Mitrović, Foto: EPA/Fredrik Varfjell

nekima se ovo neće dopasti

MITROVIĆ OTKRIO SAN O MUNDIJALU! Zamislite mi i oni u finalu SP - voleo bih da ponovo zaigram za...

Srpski as otkrio koja mu je druga domovina i čiji dres bi nosio ponovo

Objavljeno:

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je govorio o usponu u karijeri, Fulamu, reprezentaciji, ali i otkrio san sa kim bi voleo da se sastane u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Mitrović je postao prava ikona Fulama.

- Da mi je neko to ranije rekao, kazao bih mu da je lud. Vidite: ako verujete u sebe... Osetio sam dobru vezu sa saigračima i navijačima Fulama od prvog dana.

O obaranju rekorda u Čempionšipu po broju postignutih golova, Mitrović kaže:

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: EPA/Andy Rain

- Kad utakmice idu jedna za drugom, samopouzdanje je tu i saigrači vas dobro služe, to brzo prođe. Ne igram fudbal da bih obarao rekorde. Kad ostarim biće lepo da proverim na Guglu koliko golova sam postigao, ali sad se i sam dosta žrtvujem. Ne želim da se kajem ni za čim kasnije.

Srpski napadač Širera smatra uzorom, ali odbija poređenja sa njim.

- Ne, ne. Postoji samo jedan Alan Širer. Kretao sam se drugačijim putem, morao da savladam druge prepreke. Sećate li se koliko sam kritika trpeo u Anderlehtu? To je, takođe, deo života kao napadača.

Mitrovićeve proslave golova su u prošlosti bile povod za razne kritike.

- Sad razmišljam pre nego što bilo šta kažem ili uradim. Više kontrolišem emocije, ali ostajem impulsivan. Prošle sezone u Čempionšipu sam dobio deset žutih kartona. Ja sam pobednik.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Belgijanci se i dalje pitaju gde je onaj lucidni dečko što je zaradio dva puta isključenje protiv Briža?

- Da, posebno taj drugi put u plej-ofu je bio katastrofa, zar ne? Bio sam isključen pre kraja prvog poluvremena i retko sam se osećao tako loše. Mislio sam da će nas moje isključenje koštati titule, ali pet minuta pre kraja smo pobedili zahvaljujući autogolu Menijea. To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle toga smo pobedili u svakom meču i osvojili titulu protiv Lokerena. Jednog dana bih čak voleo da ponovo zaigram za Anderleht. Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli.

Gol protiv Portugala za plasman na Svetsko prvenstvo ostaje upisan u istoriji.

- Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je sprečio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren - zaključio je Mitrović u razgovoru za Nieuwsblad.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.