ZAŠTO SRBIJA NE MOŽE KAO HRVATSKA? Peđa Mijatović prognozirao finale Mundijala, a tek šta je rekao o Piksiju!
Predrag Mijatović, Foto: Profimedia

iz njegovih usta u božije uši

ZAŠTO SRBIJA NE MOŽE KAO HRVATSKA? Peđa Mijatović prognozirao finale Mundijala, a tek šta je rekao o Piksiju!

Legenda oduševljena srpskim timom i predviđa mu velika dela u Kataru

Objavljeno: 16:45h

Predrag Mijatović, legendarni fudbaler i bivši direktor Reala, govorio je o aktuelnim sportskim temama, Mundijalu, žrebu za Euro 2024 i reprezentaciji Srbije.

Mijatović se iz Madrida uključio u emisiju "Kec na jedanaest" na K1 televiziji.

O žrebu za Evropsko prvenstvo kazao je da nije mogao da ispadne bolji.

- Grupa je, rekao bih, dosta slabija u odnosu na druge grupe, ali moram da kažem da u današnjem fudbalu nema laganih ekipa i reprezentacija. Svakako treba biti obazriv. Na papiru, Srbija je apsolutni favorit u grupi, što je pozitivno. Mislim da 24 godine Srbija nije igrala na Evropskom prvenstvu. Grupa daje optimizam, ali mora se biti opezan. Dragan Stojković je kao selektor bio jako konkretan i direktan kada je nakon žreba izjavio da reprezentacija Srbije ima veliku želju, i da će bez obzira na protivnika, Srbija znati šta treba da radi i kako treba da igra. Ja se apsolutno slažem s njim s obzirom na to da je na fenomenalan način reprezentacija otišla na Svetsko prvenstvo, a u Ligi nacija je bila prva u grupi. Pored dobrih rezultata, Srbija igra jedan vrlo interesantan i lepršav fudbal i to je put koji ne treba menjati. I Dragan Stojković to vrlo dobro zna - rekao je Peđa Mijatović.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Legendarni as je istakao da otkad je Dragan Stojković došao na čelo reprezentacije, znao je od samog starta šta hoće i da dobro poznaje tim.

- Mislim da je igračima dao veliko poverenje i da veruje u njih što je igračima mnogo važno. Vodi ih na najbolji način. Mi smo dugogodišnji prijatelji, i često pričamo o fudbalu i o svemu drugom. Nekoliko puta je bio u Madridu da gleda neke utakmice i to je višedecenijsko prijateljstvo. Izuzetno ga dobro znam i znam da je napravio sjajan posao, i znam da će to raditi i dalje. Želim mu puno sreće i da uz kvalitet i dobru igru imamo i sreću koja je jako važan faktor, pogotovo u završnici Svetskog prvenstva i kvalifikacijama za Evropsko. Dragan Stojković Piksi drži sve pod kontrolom, apsolutno sam siguran u to - rekao je Peđa Mijatović i nastavio:

- Dileme koje je možda mogao da ima kada je preuzeo reprezentaciju sada su prošlost. Jako dobro poznaje svoj tim, igrači rade ono što on od njih traži. Srbija ima jako kvalitetan tim i to su igrači koji u svojim klubovima igraju sjajno.

Onda je poentirao:

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Želim da reprezentacija Srbija igra finale sa Argentinom. Ja mislim da Srbija može da ima važnu ulogu na ovom Svetskom prvenstvu jer sam gledao sve utakmice. Igramo efektivan i lepršav fudbal. Iskustvo na velikim takmičenjima nije veliko, ali svako prvenstvo ima svojih iznenađenja. Niko nije verovao da Hrvati na prošlom mogu da budu u finalu pa zašto ove godine to iznenađenje ne bi bila Srbija? Hajmo svi da navijamo da se moja želja ostvari – rekao je Mijatović s osmehom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.