TRENER PARTIZANA SVAKOG PETKA JEDE JEDNO ISTO JELO! Baš tog mu je zazvonio telefon, ali mu NIJE PRESELO
Gordan Petrić, Foto: Starsport©

HIT PRIČA

TRENER PARTIZANA SVAKOG PETKA JEDE JEDNO ISTO JELO! Baš tog mu je zazvonio telefon, ali mu NIJE PRESELO

Harizmatični stručnjak otkrio zanimljivu anegdotu

Objavljeno: 23:50h

Trener Partizana Gordan Petrić je gostovao u emisiji "Sportal dvougao" i otkrio kako je došlo do angažmana za tim iz Humske.

On je crno-bele preuzeo u lošem trenutku posle smene Ilje Stolice...

Lako je doneo odluku o povratku u klub čiji je bio igrač i kasnije funkcioner, tokom gostovanja je otkrio i jednu anegdotu. - Zvao me je Goran Pandurović, član Upravnog odbora. U tom trenutku sam bio u restoranu, pošto je bio petak. I ako ljudi hoće da znaju šta sam jeo - jeo sam pasulj. Sa tog nekog pasulja sam otišao i dogovorio se da budem trener Partizana. Pandurović me je zvao za vreme ručka - rekao je Gordan Petrić za "Sportal dvougao".

Gordan Petrić
Gordan Petrićfoto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Odluka je pala u roku od pet minuta...

- Ukusan je taj pasulj što jedemo petkom. To je neko naše društvo što stalno jede pasulj petkom. Posle toga sam otišao i dogovorio se za pet minuta. Samo me je Pandurović pitao ako potpišem tog dana da li ću voditi ekipu već u nedelju. Rekao sam "da" i tako je krenulo sve.

Parni valjak je preuzeo dan posle ispadanja od AEK Larnake u kvalifikacijama za Ligu Evrope. - Igrači su dosta bili nervozni. Kad kažem nervozni, sada svi pričaju da je Partizan spreman fizički. I tada je bio spreman, to nije problem. Kad ste u nervozi, kad igrač uđe u nervozu, sve što zna u datom trenutku, on kao da je zaboravio sve. Bili su nervozni na prvoj utakmici, drugoj... Kako su mečevi prolazili oni su igrali sve bolje i bolje.

Glavni cilj Petrića bilo je opuštanje igrača, u čemu je i uspeo s obzirom na odlična izdanja u poslednje vreme.

- Lako je reći da se opuste... Mi smo kroz treninge pokušavali da ih opustimo. Dozvolio sam im da naprave grešku. To je vrlo bitno. Da osete da mogu da pogreše, da procene neke stvari na terenu, ali da postoji crvena linija, da imamo neke principe, filosofiju igre gde moraju da se uklope. Nisam vršio pritisak kada se napravi greška.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.