NEKA DANAŠNJI DAN OPET DONESE SREĆU REPREZENTACIJI: Nezaboravni 'pozdrav' Bate sa Jarnijem i neverica na Maksimiru!
'Pozdrav' Bate Mirkovića i Roberta Jarnija, Foto: Printscreen/Youtube

čekajući žreb...

NEKA DANAŠNJI DAN OPET DONESE SREĆU REPREZENTACIJI: Nezaboravni 'pozdrav' Bate sa Jarnijem i neverica na Maksimiru!

Jugoslavija je ovim remijem osvojila prvo mesto u grupi sa 17 bodova i izborila direktan plasman na EP

Objavljeno: 10:06h

Fudbalska reprezentacija Srbije čeka današnji žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 (12.00), a podsećamo vas na događaj od pre 23 godine kada je naša selekcija izborila EURO 2000.

Na današnji dan, 9. oktobra 1999. na stadionu Maksimir u Zagrebu odigran je nezaboravni susret između Hrvatske i Jugoslavije u kvalifikacijama za EP 2000. godine.

Utakmica je odigrana pred oko 40.000 gledalaca, a završena je bez pobednika - 2:2.Jugoslavija je meč završila sa igračem manje, pošto je Zoran Bata Mirković isključen u 42. minutu zbog toga što je Roberta Jarnija uhvatio za međunožje.

Jugoslavija je ovim remijem osvojila prvo mesto u grupi sa 17 bodova i izborila direktan plasman na EURO. Irska je bila druga sa 16 i igrala je u baražu, a Hrvatska je na kraju bila treća sa 15.

Golove za Hrvatsku postigli su Alen Bokšić u 20. i Mario Stanić u 47. minutu. Strelci za Jugoslaviju bili su Predrag Mijatović u 26. i Dejan Stanković u 31. minutu.

HRVATSKA: Dražen Ladić, Tomislav Rukavina, Goran Jurić, Robert Jarni, Zvonimir Soldo, Igor Tudor (od 81. Milan Rapajić), Robert Kovač (od 61. Igor Bišćan), Aljoša Asanović, Mario Stanić, Alen Bokšić (od 76. Josip Šimić), Davor Šuker (kap). Selektor: Miroslav Blažević.

JUGOSLAVIJA: Ivica Kralj, Zoran Mirković, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Dejan Stanković, Albert Nađ (od 56. Ljubinko Drulović), Predrag Mijatović (od 74. Dejan Savićević), Savo Milošević, Dragan Stojković (od 53. Dražen Bolić), Siniša Mihajlović. Selektor: Vujadin Boškov.

(Espreso/Reprezentacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.