KELN KAPUT: Crno-beli preživeli sve napade domaćih, i u Beograd nose ceo plen!
Fudbaleri Partizana, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

liga konferencija grupa D

KELN KAPUT: Crno-beli preživeli sve napade domaćih, i u Beograd nose ceo plen!

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 23:14h

Fudbaleri Partizana pobedili su Keln sa 1:0. Jedini strelac na meču je bio Svetozar Marković u 9. minutu meča.

Početak utakmice je bio kao iz snova za fudbalere Partizana. U 10. minutu prekid sa leve strane je izveo Bibars Natho, a nebeskim skokom Svetozar Marković je poslao loptu u levi ugao gola Švebea za veliko slavlje svima kojima je crno-bela boja pri srcu.

Posle toga su usledili siloviti napadi Kelna na gol Partizana. Težište igre se preselilo na polovinu crno-belih i krenula je kanonada ka golu Aleksandra Popovića. Najbolju šansu su domaći imali u 23. minutu kada Adamjan tukao glavom, a lopta je liznula prečku i otišla preko gola.

Devet minuta kasnije Keln je imao zicer šansu. Dic je ostao sam u kaznenom, ali je na sreću Partizana, Popović bio na mestu i ukrotio je ovaj pokušaj napadača Kelna. Partizan je svoje prilike vrebao iz kontre.

FK Partizan
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Tako je bilo pred kraj prvog dela igre kada je posle tri vezana kornera, stativu pogodio Bibars Natho, a to nije bilo jedimo što je Partizan pokazao posle gola. Imao je još izleta ka golu, ali nisu uspevali da zaprete golu Kelna.

I drugi deo meča je počeo identično kao i prvi, Keln je od samog početka krenuo sa atacima na gol Popovića.

Prvo nešto konkrentno je bilo u 59. minutu, kada je Duda šutirao pored gola.

I Partizan je pretio. Šanse su imali Menig i Pavlović,a najbolju je pred sam kraj propustio Andrade koji je sam šutirao u golmana Kelna.

Prilike su za domaće pred kraj propustili Ljubičić i Tajges.

Partizan je tako stigao do 5. boda i sada deli prvo mesto sa Nicom, dok Keln ima četiri, a Slovacko je ostao na samo jednom bodu.

Sledeću utakmicu Partizan igra za nedelju dana, kada će isti rival doći u Beograd.

SASTAVI:

KELN: Švabe – Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen – Martel – Huseinbašić, Duda, Kajnc – Adamjan, Dic.

PARTIZAN: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Diabate, Natho, Traore, Menig - Pavlović, Rikardo.

II POLUVREME

90+1' Ogromnu šansu je propustio Andrade, koji je sa pet metara šutirao pravo u golmana Švabea. Neverovatan promašaj!

90' Nadoknada vremena je sedam minuta.

88' Umesto Uroševića na terenu je Zlatan Šehović.

84' Keln nastavlja sa ofanzivom, ali se Partizan trudi svim silama da parira rivalu. Dodatni problem za Gordana Petrića je što Urošević ima očigledne probleme sa povredom i pitanje je da li će moći da izdrži do kraja susreta. Preventivno, Šehović se zagreva uz aut liniju.

80' Golman Partizana pretrepeo je udarac zbog kojeg mu je ukazana lekarska pomoć. Vrlo brzo se čuvar mreže oporavio i utakmica je nastavljena.

78' Andrade je komplikovao u zoni u kojoj se traži jednostavno rešenje i na 30 matara od gola poklonio polukontru protivniku. Uspeo je Popović da ispravi grešku saigrača i odbrani udarac.

77' Lutovac je zamenio Pavlovića. Očigledna je namera Petrića da ojača defanzivu i u završnici utakmice očuva prednost.

74' Crno-beli uspevaju da pariraju Kelnu koji je posle perioda u kojem se borio za dah ponovo uhvatio ritam.

FK Partizan
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

71' Nove izmene kod Kelna, ulaze Tajges i Ut, dok se na klupu sele Duda i Dic. Najače snage domaćih su na terenu.

67' Menig ne može više, umesto njega na terenu je Patrik Andrade.

64' Probudio se Partizan! Posle Meniga pretio je Pavlović. Odličnio je šutirao napadač crno-belih, ali je golman Kelna ostavio Jarčeve u životu.

63' Menig je bio u velikoj prilici, sjajno mu je prvo dao loptu, uz mnogo sreće ostala u njegovom posedu lepo se sklonio na stranu i šutirao, ali je Švabe dobro odbanio.

61' Domaćin je napravio prve promene. Ljubičić, Hektor i Maina su u igri umesto Kajnca, Pedersena i Huseinbašića.

59' Nova prlika za Keln, ovoga puta je u šansi bio Ondrej Duda. Srećom po Partizan lopta je otišla pored gola.

52' Peti korner za Keln bio je povod da se ponovo svi igrači presele pred gol rivala, ali je Huseinbašić gađao pored gola sa ivice šesnaesterca

47' Domaćin je odmah kreirao šansu iz koje je stigao do kornera, ali udarac iz ugla koji je izveo Kajnc nije doneo ozbiljno iskušenje za Popovića.

I POLUVREME

45' Sjajna akcija Partizana, Traore je povukao kontru, sve je lepo išlo do lopte za Rikarda na roglju šesnaesterca, koji je ponovo sebično hteo sve sam i šutirao daleko od gola.

40' Urošević je sjajno šutirao posle prodora Dijabatea, golmna je odbio loptu koja je od stative otišla u korner.Pavlović glavom posle kornera - preko gola.

39' Lepa akcija Partizana, Natho za Rikarda, ovaj je odložio za Uroševića, koji je izborio korner. Iz prvog pokušaja ništa, ali imaće Partizan još jednu priliku.

35' Mogao je Partizan više iz ove akcije. Natho je dodao pas ka Dijabateu koji je sjajno uposlio Pavlovića, šteta što se nije na vreme okrenuo jer je na drugoj strani sam bio Rikardo.

32' Zicer za Keln! Ponovo centaršut na peterac, ponovo igrač potpuno sam, Dic je tukao, ali je Popović bio na pravom mestu i lopta mu je došla pravo u naručje! Ali, jako loše postavljanje odbrane Partizana na centaršuteve

29' Ponovo nesporazumi u defanzivi Partizana, Traore konstantno kasni ili ne kontroliše loptu, otvorio se prostor za šut Kajnca, međutim, Popović je dobro postavljen i brani.

23' Sreća za Partizan! Adamjan je tukao glavom sa osam-devet metara, bio je potpuno sam, međutim, lopta je "liznula" prečku sa gornje strane

FK Partizan
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

21' Brza akcija Kelna, Adamjan je ušao u šesnaesterac, probao da šutne na gol Partizana, lopta je otišla daleko od gola.

20' Ponovo je bio slobodnjak za Partizan, samo sa desne strane, ali ovog puta nije bilo opasnosti po gol Kelna. Na kraju je Urošević centrirao sa leve strane, ali loše, lopta je otišla u gol aut.

18' Sjajna reakcija Vujačića, bio je u skoku bolji od Dica i otklonio opasnost od svog gola.

14' Velika konfuzija ispred gola Partizana, Popović je promašio da boksuje loptu, ona se kao u karambolu odbijala od igrača do igrača i na kraju je dosuđen faul u napadu.

12' Ispala je desna linija Partizana, otvorio se prostor za kontru Adamjana, koji je uleteo u šesnaesterac, ali njegov pokušaj centaršuta je izblokirao Marković.

10' GOOOOOOOOLLLLLLLL ZA PARTIZAN!!! Svetozar Marković 0:1! Izveo je prekid Natho sa leve strane, a u kaznenom prostoru je najviši bio štoper Partizana koji je sjajnim udarcem glavom savladao Švabea.

2' Dobar pokušaj domaćih da uđu u šesnaesterac Partizana, ali je Traore u poslednjem trenutku zaustavio taj pas.

1' Odman Partizan u ofanzivi, lopta u šesnaestercu za Pavlovića, pas za DIjabatea, koji je probao prodor, ali nije uspeo.

Počela je utakmica, sa centra su prvi krenuli fudbaleri Partizana.

Fudbaleri Partizana igraju večeras na Rajn Energi stadionu protiv Kelna u istimenom gradu na severu Nemačke.

Crno-beli posle dva kola grupe D u Ligi konferencija imaju dva boda posle remija protiv Slovackog i Nice, dok ekipa Kelna je na prvom mestu sa četiri boda.

Paritzan je u Nemačku stigao u malo oslabljenom sastavu, jer u avionu nije bilo Ljubomira Fejse (povreda) i Kristijana Belića (suspenzija). Sa druge strane lepa vest je ta da je u konkurenciji za utakmicu Andrija Pavlović, dok je Danilo Pantić doputovao sa ekipom, ali i dalje nije spreman da igra.

Crno-beli su pred ovo gostovanje slavili u derbiju kola Superlige Srbije. Izabranici Gordana Petrića su sa 4:1 slavili protiv Vojvodine i tako u dobrom raspoloženju stigli na ovaj susret u grad na severu Nemačke.

Keln je pred duel sa Partizanom pobedio ekipu Borusije Dortmunda sa 3:2, a za vikend ih očekuje još jedan meč protiv Borusije, ali one iz Menhengladbaha.

Keln u svojim redovima ima nekolicinu veoma dobrih igrača. Na prvom mestu tu je starosedelac i nekadašnji reprezentativac Nemačke Jonas Hektor, sem njega moramo spomenuti i dvojicu Austrijanaca, Florijana Kainca i Dejana Ljubičića. Jarčevi imaju još iskusnih igrača, kao na primer Ondreja Dudu, dok su možda malo slabi na mestu napadača, jer su pred početak sezone prodali najboljeg strelca Antonija Modesta u Dortmund, dok je u suprotnom pravcu otišao Stefan Tajges.

Sa klupe ih predvodi temperamentni Štefan Baumgart koji ima svoj prepoznatljivi stil oblačenja, i bez kape na glavi ne izlazi na teren.

Prema najavama domaćina, trebao bi stadion da bude pun, a i Partizan bi trebao da ima dobru podršku.

Utakmica počinje od 21 čas, a glavni sudija biće Španac Rikardo de Burgos.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.