ŠTA LI SU SPREMALI ZA PARTIZAN? Policija u velikoj raciji pohapsila 16 vođa navijača Kelna!
Navijači Kelna, Foto: EPA/Sascha Steinbach

ozloglašeni

ŠTA LI SU SPREMALI ZA PARTIZAN? Policija u velikoj raciji pohapsila 16 vođa navijača Kelna!

Tokom velikih nereda u duelu Nice i Kelna desetine navijača je zadobilo lakše povrede, a jedan teže

Objavljeno:

Fudbaleri Kelna i Partizana sastaju se danas u meču 3. kola Lige konferencija na "RajnEnergi" stadionu u ovom nemačkom gradu u kom je, samo dan pre utakmice, izvršena velika policijska racija na više adresa, boravišta tvrdokornih navijača Kelna.

U saradnji sa policijom Francuske, nemačke kolege su utvrdile identitete počinilaca nasilja na meču prethodne runde između Nice i Kelna, koji je kasnio gotovo sat vremena zbog teških nereda, tuče, rušenja i loma, u režiji huligana Kelna.

Oni su identifikovani i u ranim jutarnjim satima, u sredu, uhapšeni u svojim kućama, od strane teško naoružanih pripadnika specijalne policije, i potom predati tužilaštvu, prenose strani mediji.

Prema saznanjima nemačkih medija, slobode je lišeno 16 huligana FK Keln, u pitanju su viđeniji navijači, redovni na utakmicama i kod kuće i na strani, dobro poznati u navijačkim krugovima. Protiv njih su podnete krivične prijave za ugrožavanje javnog reda i mira, kao i za nanošenje povreda.

Navijači Kelna
foto: EPA/Sascha Steinbach

Tokom velikih nereda na stadionu Nice desetine navijača je zadobilo lakše povrede, a jedan teže, usled pada sa tribine na donji nivo gledališta.

UEFA je ekspresno kaznila Keln zbog nereda koji su prouzrokovali navijači, izrekla je klubu novčanu globu od 100.000 evra i zabranu prodaje karata svojim pristalicama za naredne dve gostujuće utakmice u Ligi konferencija - protiv Partizana u Beogradu i Slovackog u Češkoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.