DARIJO SRNA PROGOVORIO U UKRAJINSKOM PAKLU: Ovo je njegova RATNA ISPOVEST - "MOJA ĆERKA ME ZOVE..."
Darijo Srna, Foto: Starsport

bez dlake na jeziku!

DARIJO SRNA PROGOVORIO U UKRAJINSKOM PAKLU: Ovo je njegova RATNA ISPOVEST - "MOJA ĆERKA ME ZOVE..."

U susret meču sa Realom, Srna bez imalo ustručavanja kritikovao krovnu fudbalsku organizaciju

Objavljeno:

Sa fudbalerima Šahtjora na gostovanje u Madrid otputovao je i legendarni Hrvat Darijo Srna.

Ukrajinski fudbaleri će snage odmeriti sa kraljevskim klubom u trećem kolu Lige šampiona.

Bivši hrvatski reprezentativac i sportski direktor Šahtjora je u intervjuu za šmapnsku Marku istakao kako je ponosan na svije igrače. - Ponosan sam na ove momke. Oni su za mene heroji - započeo je Srna, koji je strahote rata osetio više puta.

Darijo Srna
Darijo Srnafoto: instagram/darijosrna

- U Hrvatskoj 1991, pa 2014. u Donjecku i sada u Ukrajini - rekao je bivši kapiten Hrvatske, koji je u prvim danima rata pomogao organizaciju evakuacije igrača, posebno stranaca.

- Morali smo da napustimo Donjeck, naš dom, naš stadion, naš sportski grad 2014. godine. Preselili smo u Kijev i, kad smo se prilagodili, započeo je novi rat. Teško je objasniti naš život od tada do danas. Mi smo klub bez sedišta i to je najbolnije - priča Srna pa dodaje:

- Moja ćerka me zove i kažem joj da sam jedan dan u Kijevu, drugi u Londonu. Ponekad se probudim i ni sam ne znam gdje sam... Posebno je komplikovana rutina uoči svake utakmice Lige šampiona.

- Nakon treninga smo se autobusom vozili sedam-osam sati do Poljske jer letovi iz Ukrajine nisu dopušteni. Potom smo imali još četiri sata avionom. Imamo komplikovan život, ali ni jedan se igrač nije žalio ili rekao da je umoran - kaže Srna.

Poslao je poruku i svetskim krovnim organizacijama.

- UEFA je preko Čeferina učinila sve što je mogla kako bi pomogla nama i ukrajinskom fudbalu. FIFA nas je, s druge strane, uništila. Nije nas zaštitila ni u jednom trenutku. Da su Real Madrid, Sevilja, Barselona ili Bajern bili u našoj situaciji, siguran sam da bi im brzo pomogli.

Darijo Srna
Darijo Srnafoto: partizan.rs

- Mi smo takođe fudbaleri koji su dali puno evropskom fudbalu u poslednjih 20 godina. Voleo bih da neko iz FIFA dođe u Ukrajinu, da bude sa nama i da oseti kako je to živeti sa sirenama i bombama. Imali smo 14 stranaca čija je tržišna vrednost bila između 150 i 200 miliona evra, a dozvoljeno im je da odu na pozajmice bez zamrzavanja ugovora. Solomon i Tete imali su još godinu i po dana ugovora, otišli su u Fulam i Lion, a kad se vrate, imaće samo još šest meseci i moći će da odu besplatno. To je neprihvatljivo. Postoje klubovi koji su iskoristili našu situaciju. To je u redu. Život je dug i poput bumeranga je, baciš ga i vrati ti se...

Govorio je Srna i o šansama Šahtjora u Ligi šampiona.

- Ovi momci imaju karakter i hrabrost. Ne bojimo se nikoga. Prolaz grupe bi bio neverovatno ostvarenje, ali to će biti teško učiniti. Real je favorit, ali mi želimo da igramo svoj fudbal. Insistiram na tome da nemamo šta da izgubimo.

Naravno, neizostavno pitanje je bilo o Luki Modriću.

Luka Modrić
Luka Modrićfoto: Sergio Perez/EPA

- Luka je moj prijatelj. Ne znam hoće li igrati, ali sigurno ćemo se videti u Madridu. Gledajući sa sportske strane, Šahtjoru će biti lakše ako ne igra, ali mi će mi ujedno i biti krivo jer želim da naši igrači imaju priliku igraju protiv Luke. On je najbolji na svetu i od njega mogu puno da nauče - rekao je Srna.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.