JOVIĆ JE TOTALNO RAZOČARAO FJORENTINU, STATISTIKA MU JE UŽASNA: Ili se probudi za mesec dana, ili ideš na tržište!
Luka Jović, Foto: Printscreen/Arenasport Premium 2

loše je krenuo sezonu

JOVIĆ JE TOTALNO RAZOČARAO FJORENTINU, STATISTIKA MU JE UŽASNA: Ili se probudi za mesec dana, ili ideš na tržište!

Luka Jović je do sada imao 558 minuta na osam utakmica i postigao je samo jedan gol, u prvom kolu

Objavljeno:

Luka Jović je navijačima Fiorentine dao velike nade u svom prvom meču za "Ljubičaste". Srbin, koji je stigao u ovaj klub nakon što je igrao u Real Madridu, pokušao je da zameni Vlahovića u ovom timu, nakon što to nije uspelo njegovom prethodniku.

Jovićev trener je objasnio da mu je potrebno da povrati dobar fizički tonus kako bi pružio ujednačen učinak i dostigao ritam, davao mu je minute u igri.

Jović je do sada imao 558 minuta na osam utakmica. Ali njegova igra je otišla nizbrdo, posebno kada je u pitanju odlaganje lopte saigračima i realizacija. Na kraju je došlo do toga da sam zatraži, u poslednjoj utakmici, da ne igra jer se nije osećao najbolje.

Luka Jović
foto: EPA/Claudio Giovannini

- Trebaće mi vremena da pronađem svoju formu, dugo nisam igrao - objasnio je Luka. Traži samo strpljenje. Ali na vrhunskom nivou ga retko ima.

Fjorentini je bitno da nađe igrača koji će pokušati da zameni Vlahovića kada su u pitanju golovi. Ni Kžištof Pjontek ni Artur Kabral nisu opravdali učinak i brojke koje bi mogle da ih osiguraju kada bi Luka otišao.

Prošle nedelje u Firenci došlo je do prekretnice. "Viola" nije počela sezonu kako se očekivalo i Vinćenco Italijano već traži druga rešenja u napadu, piše španski "As". Luka je čak dotakao dno u meču protiv Juventusa u kojem je promašio penal.

Jović ima negativnu vrednost od -0,63. Naime, svojim ofanzivnim, defanzivnim i igračkim akcijama, učinio je da Fjorentina u Seriji A postigne 0,63 gola manje svakih novih devedeset minuta.

Luka Jović
foto: PRINTSCREEN/TWITER/@ACFFiorentinaEN

Jović je, prema podacima Olocipa, najgori igrač "Ljubičastih" po vrednosti. U ukupnom broju šuteva ima negativnu vrednost -1,17. A Fjorentina je tim Serije A sa najvećim brojem centaršuteva u šesnaesterac, mada, dodaju Španci u odbranu Srbina, tek su osmi po kvalitetu tih centaršuteva.

Negativan je i Kabralov učinak, on je na vrednosti od -0,5.

- Dvojica napadača su razočaravajući: ili će da se probude za mesec dana ili će završiti na tržištu - zaključuje lokalni list 'Korijere Fjorentino', koji potvrđuje da klub već razmatra opcije u napadu. Samo 7 golova u 7 utakmica ekipe koja je težila mnogo boljem rezultatu od sredine tabele.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.