TRENERSKA FILOZOFIJA I HERCEGOVAČKI ŠMEK OČARALI SRBIJU! Gaćinović pred Zvezdu za Espreso: Ovo nikada nisam doživeo
Vladimir Gaćinović, Foto: Starsport

tiha voda breg roni

TRENERSKA FILOZOFIJA I HERCEGOVAČKI ŠMEK OČARALI SRBIJU! Gaćinović pred Zvezdu za Espreso: Ovo nikada nisam doživeo

"Svuda sam radio, ali nigde nisam video da jedan grad ovako živi za fudbal"

Objavljeno: 10:50h

Fudbaleri Novog Pazara će pokušati da nastave nestvaran pobednički niz u Superligi Srbije i sačuvaju prvo mesto na tebeli u duelu sa direktnim protivnikom, ekipom Crvene zvezde.

Sedam pobeda su nanizali izabranici Vladimira Gaćinovića, a on je svoja očekivanja pred meč sa šampionom Srbije izneo u razgovoru za Espreso.rs.

Iskusni stručnjak je biranim rečima govorio o renomiranom protivniku.

- Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Ono što je činjenica je da Zvezda ne može u isti koš sa ostalima. Nadamo se da ćemo da priredimo javnosti u Srbiji dostajan spektakl. Ovo se ne dešava često u našem prvenstvu, cilj nam je da opravdamo dosadašnje igre i rezultate, a da li će to biti dovoljno, videćemo. Učinićemo sve da zadovoljimo publiku koja nažalost neće biti na tribinama - počeo je Gaćinović razgovor za naš portal.

Euforija u Novom Pazaru traje već nedeljama, ali Gaćinović pokušava da skine pritisak sa svojih fudbalera.

- Obećavam maksimalnu angažovanost i motivisanost, ali ne smemo da zaboravimo da se pita i protivnik koji ima veliko ime.

Derbi 11. kola Superlige će biti odigran pred praznim tribinama kao i dosadašnji mečevi na stadionu "Čejskoin", što je veliki peh za domaće fudbalere.

Fudbaleri Novog Pazara
Fudbaleri Novog Pazarafoto: Starsport©

- Navikli smo da igramo bez publike od starta prvenstva. Ovo je velika šteta da se igra u ambijentu bez publike. Ali, mi smo takva ekipa koja ne prihvata alibije, snalazimo se, rezultati su pokazali da možemo i stalno stremimo ka napretku i novom uspehu. Svaka utakmica je nova priča, ali u ovom meču imamo daleko najboljeg protivnika.

Trener Pazaraca posebno ističe timski duh svojih igrača, kao i samu fudbalsku atmosferu u gradu posle sjajnog starta prvenstva.

- Naš adut je timski duh, energija, iz meča u meč menjamo samo detalje. Gajimo karakterističan stil igre koji forsiramo bez obzira na protivnika. Mi nemamo ekstra zvezde, ali imamo dobre igrače koji igraju prepoznatljiv fudbal. Ovaj grad je zaslužio još jedan spektakl.

Pošto im nije dozvoljeno da bodre svoje "ljubimce" na tribinama, Pazarci su znali kako da im se oduže.

- Ovo nije prvi put da su nas navijači dočkali. Bilo je dva, tri dočeka. To nije bila nekolicina navijača, čitav grad je izašao na ulice, imao sam osećaj da je bilo 100.000 ljudi. Svuda sam radio, ali nigde nisam video da jedan grad ovako živi za fudbal. Ja sam Hercegovac, pa sam im sličan mentalitetom, ali ništa ne može da se meri sa Pazarcima.

Novi Pazar u Ligi šampiona - lepo zvuči, ali...

Trener Novog Pazara
Trener Novog Pazarafoto: Starsport

- Bilo bi neprimereno pričati na taj način. Tek je prošlo 10 kola, da je pet, šest kola do kraja mogli bismo da razgovaramo na taj način, ali u ovom trenutku je to jako daleko i bilo bi neozbiljno. Prvenstvo se još uvek nije ni zahuktalo, zaista bi bilo rano govoriti na taj način. Verovatno će nekad doći vreme za Novi Pazar, ali još je rano. Mi smo prezadovoljni, ali se ne zadovoljavamo do sada postignutim - rekao je Gaćinović za Espreso.rs.

Ova lepa fudbalska priča nosi veliki teret, a Vladimir otkriva kako savetuje svoje fudbalere.

- Čvrsto smo na zemlji, odjednom se sada spominju veliki rezultati, pritisak javnosti, mora da se smanji euforija. Da bismo se fokusirali na nastavak prvenstva, moramo da zanemarimo sve ono što odvlači fokus sa terena. Lepo je imati podršku navijača, medija, ali uspesi se brzo zaboravljaju. Ja svojim igračima uvek govorim, danas slavimo za danas, sutra je nova utakmica.

Crvena zvezda je u lošoj seriji, a novi poraz bi uneo veliki nemir u redove crveno-belih. Posle dva remija u prvenstu i srušenih snova u Evropi čeka ih zahuktali Novi Pazar.

Slavlje u Novom Pazaru
Slavlje u Novom Pazarufoto: Twitter/printscreen

- Ne gledamo tuđe dvorište. Vrlo dobro znamo kako izgleda kada ne ide. Bićemo silno motivisani protiv najboljeg tima u prvenstvu, a ne sumnjamo da će i Zvezda biti. Svakako, jedno je pričati, a drugo je delati - zaključio je trener belo-plavih.

Da podsetimo, Pazar je prvi na tabeli sa 21 bodom, potom sledi Crvena zvezda sa bodom manje, ali i dve utakmice manje.

Meč između dve prvoplasirane ekipe se igra ove nedelje od 17 časova na stadionu u Novom Pazaru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.