TRENER FIORENTINE KRITIKUJE NAPADAČE: Na udaru se našao i Luka Jović!
Luka Jović, Foto: EPA/Claudio Giovannini

ne rade svoj posao

TRENER FIORENTINE KRITIKUJE NAPADAČE: Na udaru se našao i Luka Jović!

Srpski fudbaler je u dosadašnjem toku prvenstva uspeo da postigne samo jedan pogodak

Objavljeno:

Menadžer Fiorentine Vićenco Italijano izjavio je da postoji veliki problem u napadačkom delu tima, što pokazuje i statistika.

Fudbaleri ''viole'' odlično su otvorili sezonu pobedom nad Kremonezeom 3:2, ali su od tada mrežu protivnika u Seriji A uspeli da zatresu samo jednom na četiri utakmice.

Napadači ekipe poput Luke Jovića, Artura Kabrala, Džonatana Ikonea, Rikarda Sotila i Kristijana Kuamea imali su svoje šanse, ali je mali broj njih iskorišćen.

Fiorentina je do sada odigrala ukupno osam utakmica računajući Seriju A i Ligu konferencija i postigla samo sedam golova.

Luka Jović
foto: EPA/Claudio Giovannini

Statistika pokazuje da su na tim utakmicama fudbaleri ''viole'' uputili 68 udaraca ka golu protivnika, ali da su samo 20 išla u okvir gola.

U jučerašnjem meču Lige konferencija protiv ekipe RFS-a koji je završen 1:1 Fiorentina je dominirala u svim segmentima igre osim u postignutim golovima.

Najviše kritika za slabu efikasnost snose naravno napadači, među kojima je i Luka Jović.

Srpski fudbaler je u dosadašnjem toku prvenstva uspeo da postigne samo jedan pogodak. Novu šansu za golove imaće već ovog vikenda kada Fiorentina u okviru 6. kola Serije A gostuje Bolonji.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.