Propast srpskog fudbala nikad nije bila bliža: Evo i ZABRINJAVAJUĆEG dokaza za takvu tvrdnju! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić/Dado Đilas/Fonet

Roditelji, sram vas bilo!

Propast srpskog fudbala nikad nije bila bliža: Evo i ZABRINJAVAJUĆEG dokaza za takvu tvrdnju! (FOTO)

Ustao sam iz kreveta, srećan i spreman za nove radne pobede, ali kada sam prošao pored lokalnog fudbalskog terenčeta, video sam nešto što me je jako, jako zabolelo
Objavljeno:

Kada smo mi bili deca (i sada smo deca u duši, samo imamo hipsterske brade), sneg se čekao kao novi silazak Isusa Hrista na zemlju. Kao prvi seks. Kao plata poslednjeg dana u mesecu. Kao titula svetskog šampiona u fudbalu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

A, kada bi se dočekao, ceo kraj bi se odmah nacrtao na lokalnim brdašcima, klizalištima, ali prvenstveno na fudbalskim terenima. Nas 20-ak podelilo bi se u tri, četiri ekipe i uživalo u čarima koje samo zima i mekani pokrivač mogu da ponude. Svi bi uklizavali, svako bi želeo da bude golman, jer padanje nije bolelo, svako bi hteo da uhvati makazice na kojima bi i Rivaldo pozavideo.

Nekima je to uspevalo, nekima nije...

No, vratimo se u sadašnjost. Ustao sam iz kreveta ovog ponedeljka, srećan i spreman za nove radne pobede, posle jednonedeljnog odmora od brzine novinarskog načina života, ali kada sam prošao pored lokalnog fudbalskog terenčeta (oni koji me znaju odmah će prepoznati taj "hram malog fudbala"), video sam nešto što me je jako, jako zabolelo.

Sneg se otopio skoro po svim okolnim brdima, po svim putevima na Novom Beogradu, ali tamo gde u "moje vreme" nije izdržavao ni dva dana, kada je beli pokrivač bio i preko pola metra, sada je ostao netaknut.

foto: Espreso.co.rs

Šta to, u stvari, znači i zbog čega je važno za razvoj (ili bolje rečeno stagnaciju) srpskog sporta, prvenstveno fudbala?

Prvi put u životu sam otišao na Derbi, a vratiću se tek kada budem pobegao iz ludnice! (VIDEO)

To znači da gotovo nijedno dete od Nove godine, od kada je ovaj sneg aktuelan, nije uzelo svoj smartfon u ruke i okrenulo drugara, koji bi onda okrenuo tri drugara, od kojih bi svaki doveo još po tri, četiri, koji bi došli na teren i zaplesali najlepšu igru koju zima može da ponudi! Fudbal za koji su živele generacije, fudbal na kome se tehnika vežbala bolje nego na pesku, fudbal koji je izrodio nekoliko bivših i aktuelnih reprezentativaca.

Kada već oni ne koriste telefone za pametne i korisne aktivnosti, ja sam odlučio da uzmem stvari u svoje ruke i da sa vama podelim nekoliko zabrinjavajućih fotografija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.