HRVATI BRUJE: Partizan ima NAJBOLJU priču prelaznog roka!
Stadion Partizana, Foto: Starsport©

odjeknulo je!

HRVATI BRUJE: Partizan ima NAJBOLJU priču prelaznog roka!

Hrvatski mediji se pozabavili jednim od najboljih poslova crno-belih u skorijoj istoriji

Objavljeno: 18:02h

Partizan je napravio odličan posao prodajom Umara Sadika u Almeriju, uz nekoliko klauzula.

Prvobitno su crno-beli dobili pet miliona evra, potom još četiri miliona kroz bonuse, a sada će da stignu još 2,5 miliona zbog transfera Nigerijca u Real Sosijedad za 20 miliona evra. Kako je Partizan platio dva miliona evra Romi iz dva dela, jasno je da su u Humskoj lepo zaradili i da trljaju ruke.

Umar Sadik
Umar Sadikfoto: Profimedia

O ovom transferu bave se i Hrvati, pa tako najčitaniji tamošnji sajt Indeks donosi naslov "Partizan ima najbolju priču prelaznog roka. Bogatstvo od bonusa za anonimusa".

U tekstu se objašnjava da celokupni iznos ne bi bio čudo da Partizan centarfora nije prodao nekom velikanu, a ne španskom drugoligašu. - Ovu priču čini senzacionalnom što je ovako puno i ekspresno brzo zaradio nakon prodaje anonimnog nigerijskog nomada (Partizan mu je bio čak deseti klub u karijeri!), koji je njegov igrač bio tek devet meseci, anonimnom španskom drugoligašu - piše "Indeks".

Umar Sadik u dresu Partizana
Umar Sadik u dresu Partizanafoto: Starsport©

Taksativno su nabrajali sve bonuse Sadika, samim tim i promociju u LaLigu, gde je takođe nastavio da daje golove kao u Segundi. Odlazak Aleksandera Isaka u Njukasl za 70 miliona evra naterao je Sosijedad da zamenu pronađe u Sadiku. Kako je transfer koštao 20 miliona, Partizanu je stigao novi bonus.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.