MILOJEVIĆ ZNA ŠTA ĆE PRESUDITI DERBI: Poznajem filozofiju Petrića, spremni smo za FAJT, možemo i sa 2 NAPADAČA!
Miloš Milojević, Foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

k'o zapete puške

MILOJEVIĆ ZNA ŠTA ĆE PRESUDITI DERBI: Poznajem filozofiju Petrića, spremni smo za FAJT, možemo i sa 2 NAPADAČA!

Kada sam izabrao ovaj posao, shvatio sam odmah da kada se pobeđuje - pobeđuje ekipa, kada se gubi - trener gubi - kaže trener Zvezde

Objavljeno: 12:08h

Trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, imaće već u svom drugom meču na klupi crveno-belih jednu od najtežih utakmica, pošto njegovu ekipu u sredu od 20.00 u Humskoj očekuje gostovanje Partizanu (Arena Sport Premium 1) u 168. večitom derbiju.

Milojević ističe da je ovo poslastica srpskog fudbala i da poštuje rivala i kolegu Gordana Petrića, ali da očekuje da će Zvezda igrati svoju igru i nada se dobrom rezultatu.

- Mislim da nema potrebe najavljivati važnost ovog susreta, večiti derbi je uvek nešto što je poslastica srpskog fudbala, očekujem utakmicu sa puno žara, puno borbe, poznajem filozofiju igre kolege Petrića, mislim da Partizan ima kvalitet za tu njegovu ideju, rezultati im nisu išli na ruku kao što su očekivali, ali imaju kvalitet i naše poštovanje u pripremi utakmice, ali kad krene utakmica, Zvezda mora da pokaže kvalitet i odnos da smo mi ti koji žele da kontrolišu situaciju, da igramo za gol i da budemo direktni i da na kraju imamo dobar rezultat.

Miloš Milojević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ohi je na pragu prelaska u danski Brendbi, ali Milojević ističe da je u karantinu i u konkurenciji za derbi.

- Ohi je definitivno u karantinu, nije otišao u Brendbi, a da li će igrati, to morate da dođete na derbi i da vidite.

Uz Omoidžuanfa koji je na raspolaganju, kao i nedavno pridošlog Kulibalija, crveno-beli imaju pojačan asortiman u napadu.

- To je isto neko pitanje iz domena "ko će igrati, ko neće", imamo kvalitet da ih napadnemo i sa dva napadača, imaju različite karakteristike Kulibali, Pešić i Ohi, postoji dobra mogućnost za varijacije i za sisteme. Svako od njih ko bude igrao će se uklopiti u naše zahteve i da biće pretnja za Partizan. Opet ne mislim da je bitno ko će igrati, već kako će cela ekipa da igra.

Kalifa Kulibali
foto: FK Crvena zvezda

Milojević ističe da su svi spremni i zdravi od igrača.

- Status je da su svi dobro, svi su spremni. Imamo još 36 sati do utakmice, mislim da će svi biti spremni još više. Što se tiče psihološkog statusa, timski duh nas je podigao u drugom poluvremenu protiv Javora, zbog toga sam i bio najzadovoljniji, jer je ekipa rasla u drugom poluvremenu, osetilo se jedinstvo. Psihološki se vraćamo posle tog šoka protiv Haife. Nisam očekivao da igrači koji nisu imali minutažu imaju bolju takmičarsku formu. Mislim da je ekipa radila dobro u prethodnom stručnom štabu, ne mislim da je to problem, ja uvek smatram da može bolje. Znaju odgovornost, oni su profesionalci, na njima je da uvek budu spremni, znam da su dobri momci i karakteri i da će uvek biti spremni.

Novinari su pitali Milojevića kakvu reakciju navijača očekuje posle derbija, u zavisnosti od njegovog ishoda.

- Ljudi mogu da donose zaključke kakve žele, ja imam stav da svako ko plati ulaznicu može da komentariše. Ko je sezonski član ima pravo na svoj komentar. Kada sam izabrao ovaj posao, shvatio sam odmah da kada se pobeđuje - pobeđuje ekipa, kada se gubi - trener gubi. Ne mislim da ako pobedim, a verujem da ćemo pobediti, treba da se misli da sam mađioničar, jer nisam. Ako se izgubi, ja snosim najveću odgovornost. Ne mogu sad da očekujem i da tražim nešto od navijača, tražim jedino podršku za momke.

Miloš Milojević
foto: Starsport©

Koliko je Kulibali spreman za meč?

- Derbi utakmica, mislim da svako od vas može bar pet minuta, on je profesionalac, može na motivaciju. Da li je u takmičarskoj formi, ne, verovatno, ali mislim da ima kvaliteta, da može na motivaciju to da izgura, ali derbi se igra dva ili tri puta, mislim da ni on ne bi bio srećan da ga skroz sklonimo. Ako dovedete neko pojačanje, morate da mu date na važnosti i status, to su neke stvari koje igraju u tome. Opet, osnovni cilj nam je da nađemo najboljih 11 koji mogu da odigraju zajedno.

O činjenici da Zvezda nije pobedila u Humskoj šest i po godina.

- Bio sam prisutan na par utakmica u drugoj ulozi, nije lako igrati tamo, oni se osećaju dobro u svojoj kući, kao i mi kod nas. Ima igrača na koje treba obratiti pažnju, ali ne mogu da pomažem kolegi sa suprotnog tabora. Mislim da je bitno da zatvorimo te njihove kvalitete koje imaju. Dobri su u tranziciji i prekidima. Više je do nas koliko smo spremni da uđemo u fajt, ako to bude kako treba, mislim da u fudbalskom delu mi možemo da nadvladamo. Postoje neke osnovne stvari u fudbalu koje moraju da se odrade, to je taj fizički zahtev, motorika, duel igra i taktička disciplina.

- Mi moramo na to da gledamo da je to nova utakmica, tih šest i po godina nam svakako ne prija zbog nekih statističkih podataka, mi imamo osnovni cilj, a to je da budemo prvi u maju. Ne treba da obraćamo pažnju na to, i treba to da nam bude dodatna motivacija, da izađemo kao pobednici u Humskoj, da momci igraju našu igru, sa našim odnosom i da slavimo.

Šta će biti presudno?

- Presudna će biti borba za drugu loptu. Očekujem meč pun žara i intenziteta, da moji igrači ostanu mirni u glavi, što se tiče neke oštrije igre i duela, kada igrate na gostovanju, ako ne prihvatite taj izazov koji domaća ekipa postavi, može da dođe do problema. Mi imamo momke koji to mogu da prihvate. Fudbal ćemo igrati i siguran sam da možemo da igramo dobar fudbal, ali te neke druge stvari moramo da odradimo na dobrom nivou - zaključio je Milojević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.