BIO BI KAO DRAŽEN PETROVIĆ: Svakome je davao po 50 poena, Gordan Petrić je u mladosti bio vanserijski košarkaš!
Gordan Petrić je igrao košarku, Foto: Starsport©

fenomenalno

BIO BI KAO DRAŽEN PETROVIĆ: Svakome je davao po 50 poena, Gordan Petrić je u mladosti bio vanserijski košarkaš!

Odlučio je Gordan da parket zameni travom

Objavljeno:

Fudbal mu je dao mnogo. Bio je reprezentativac, igrao za Partizan, u inostranstvu je ostavio trag u Škotskoj gde je noio dres tri tima, a najduže je bio u velikanu Rendžersu. Nema Gordan Petrić, aktuelni trener kluba iz Humse, za čim da žali.

Ili, ipak, ima? Ne zbog fudbala, nego zbog košarke. Možda bi pod koševima imao još bolju i uspešniju karijeru. Bio je daleko bolji od saigrača, imao je nadimak po najvećem košarkašu svih vremena, Majklu Džordanu…

– Mi smo njega zvali Džogi, jer Gordan, Džordan – pa Džogi. Igrao je košarku sa mnom u Putu u mlađim kategorijama i ja smem da se opkladim da bi on bio kao Dražen Petrović. – rekao je sportski komentator Slobodan Šarenac u podkastu “Luka i Kuzma”.

Nisu dugo igrali zajedno. Odlučio je Gordan da parket zameni travom. Iz praktičnog razloga…

– Samo smo jednu sezonu odigrali zajedno i došli smo na pripreme za drugu sezonu, njega nema. Pitam: Gde je?. “Kažu mi da je otišao u OFK Beograd”. Što u OFK-u? Kažu: “Nemam pojma, otišao da igra fudbal”. I ja ga sretnem, pitam ga: “”Džogi, brate”. Kaže: “Veća lova u fudbalu”. Pa čekaj bre, ovo si razbijao. Znaš kad je neko u to vreme mogao da da 40? Nije mogao niko. Nas deset klinaca ne možemo da skupimo 40, 50 poena, on je sam davao 50. Neverovatan talenat i neverovatan igrač u to vreme – kaže Šarenac.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.