KO JE TRENER ZVEZDE? Drama-triler priča! Ubistvo mu je promenilo karijeru, OD MALENA ZAPISIVAO FUDBALSKE TAKTIKE
Miloš Milojević imao je izuzetno turbulentne periode u karijeri!, Foto: Starsport©

nestvarno! za poštovanje!

KO JE TRENER ZVEZDE? Drama-triler priča! Ubistvo mu je promenilo karijeru, OD MALENA ZAPISIVAO FUDBALSKE TAKTIKE

"Kao 15-godišnjak, kad sam zaigrao za Crvenu zvezdu, zapisivao sam sve treninge i vežbe u moju malu svesku"

Objavljeno: 19:08h

Fudbal je pun iznenađenja i neočekivanih stvari, dovodi ljude na razna mesta i piše romane koji ostaju zauvek u sećanju njegovih učesnika. Miloš Milojević nije izuzetak, novi trener Crvene zvezde ima zanimljivu priču iza sebe.

Ovo je kratka priča Srbina koji je sanjao da postane trener od malih nogu, te je završio na Islandu gde je proveo deset godina. Nakon toga je imao veleobrt u Švedskoj, gde je postao prvi čovek Mjalbija, tada drugoligaša, kojeg je uspeo da vrati na vrh tamošnjeg fudbala.

DEJAN STANKOVIĆ PODNEO NEOPOZIVU OSTAVKU! Šampion Srbije mora da potraži novo rešenje!

- Još kao mlad sam zamišljao da postanem fudbalski strateg. Kao 15-godišnjak, kad sam zaigrao za Crvenu zvezdu, zapisivao sam sve treninge i vežbe u moju malu svesku i gradio jaka verovanja i taktike kako bi tim bolje funkcionisao. Možda nisam imao preteran kvalitet tada kao igrač, ali puštali su me da igram, jer sam uvek obavljao posao za koji me zadužio.

Sa 24 godine, poželeo je da ode "preko". Postojale su ponude u drugoj ligi Švajcarske, ali okolnosti su se zadesile da ipak ode u Island.

Miloš Milojević
foto: FK Crvena zvezda

- Karijera je trebala da mi ode u drugom pravcu, u Švajcarsku, ali vlasnik kluba je bio ubijen i sve je krenulo tamo da se raspada! Švajcarci su mi odgovorili, ali posle mnogo vremena. Napravio sam možda loš izbor, ali nisam imao strpljenje... Jednostavno, bilo mi je dosadno- to je najjednostavnije obrazloženje zašto sam otišao u Island.

A kako izgleda njegov pritvatni život? Žena mu radi u granama medicine i imaju sina od skoro 6 godina.

- Nikad ne znaš šta ti život sprema, samim tim sam dosta fleksibilan, ali sa sinom... Možda i ne želim previše da idem unaokolo sa selidbama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.