UKRAJINA NASTAVLJA SA FUDBALOM! Stadioni opremljeni sirenama za vazdušni napad i skloništima od bombardovanja
Ukrajina nastavlja sa Ligom, usred rata, Foto: AP Justin Setterfield

zelenski izabrao simboličan dan!

UKRAJINA NASTAVLJA SA FUDBALOM! Stadioni opremljeni sirenama za vazdušni napad i skloništima od bombardovanja

Predsednik Vladimir Zelenski je odabrao da to simbolično bude 23. avgust, jer je to "Dan državne zastave Ukrajine".

Objavljeno:

Premijer liga Ukrajine je najviše fudbalsko takmičenje u toj zemlji, početak nove sezone zakazan je za utorak 23. avgust. Međutim, mnoge su nedoumice u vezi sa tim prvenstvom.

U decembru 2021. Šahtjor Donjeck je ponosno sedeo na vrhu ukrajinske lige, sa dva boda ispred velikog rivala Dinama iz Kijeva. Zatim je usledila tromesečna pauza zbog hladnog vremena, a šampionat je trebalo da se nastavi u martu ove godine.

PROCENITE SAMI: Ukrajinci smatraju da su OŠTEĆENI ZA PENAL (VIDEO)

Međutim, neposredno pre toga je počela specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini i fudbal više nije bio na listi prioriteta u toj zemlji.

Vlasti su u aprilu donele neizbežnu odluku da se otkaže ostatak sezone 2021/2022 i mnogi su verovali da će proći mnogo vremena pre nego što se bilo kakve utakmice ponovo odigraju na ukrajinskom tlu.

"UKRAJINSKA GNJIDO": Legendarni KAPITEN proteran iz fudbala!

Neverovatno, ipak, za šest meseci od početka rata, zemlja se sprema da ponovo pokrene domaća fudbalska takmičenja, 23. avgusta, uprkos očiglednim opasnostima i stalnim strahovima koje ovaj sukob nosi sa sobom. Predsednik Vladimir Zelenski je odabrao da to simbolično bude 23. avgust, jer je to "Dan državne zastave Ukrajine".

Vladimir Zelenski
foto: Facebook

- Ponovno pokretanje fudbala je veliki korak za zemlju. To je znak svetu da Ukrajina može i da će pobediti u ovom ratu. To je takođe znak društvu da smo uvereni u to - nedavno je izjavio Andrij Pavelko, predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine.

Od početka vojne operacije mnogi timovi su se preselili u gradove kao što je Lavov, koji je daleko na zapadu ove ogromne zemlje. On se smatra bezbednijim od drugih regiona koji su bili teže zahvaćeni ratom.

Fudbalska reprezentacija Engleske, Fudbalska reprezentacija Ukrajine
foto: Profimedia

Sa Ministarstvom odbrane se nastavljaju razgovori o tome kako najbolje održavati utakmice tokom cele sezone. Za sada gledaoci neće moći da prisustvuju, a odobreni stadioni biće opremljeni sirenama za vazdušni napad i skloništima od bombardovanja.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.