NAJGORA FRIZURA U ISTORIJI FUDBALA POPULARNA I 20 GODINA KASNIJE: Nikome ne stoji, ali tek njemu... (VIDEO)
Ronaldo i "naslednik" (levo), Foto: Printscreen/Instagram/sportbible, Profimedia

tragikomedija i dalje hit

NAJGORA FRIZURA U ISTORIJI FUDBALA POPULARNA I 20 GODINA KASNIJE: Nikome ne stoji, ali tek njemu... (VIDEO)

Žao mi je. Izvinjavam se svim majkama čiji su se sinovi zbog mene tako ošišali - rekao je kasnije "pravi" Ronaldo

Objavljeno: 18:51h

Još tri meseca nas dele od početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, ali uzbuđenje već polako raste.

Ali kada su u pitanju prethodni Mundijali neki su imali tako upečatljive momente da su i danas deo kulture. Svako malo se neki gol poredi sa majstorijom sa SP-a, "Božja ruka" Maradone je večito živa anegdota, ko može da zaboravi prelepu Larisu Rikelme ili Srbi Montevideo kojim nas s vremena na vreme izbombarduje Javni servis.

Na najvećoj fudbalskoj svetskoj smotri u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, Brazil je dominantno osvojio "Boginju", ali je jedan detalj ostao upečatljiviji od svih bravura fudbalera "Selesaa" ili sudijskih grešaka u korist domaćina.

Tada najbolji napadač sveta, Brazilac Ronaldo Nazario de Lima, poznat danas i kao "pravi Ronaldo" šokirao je svet frizurom koja je tako jednostavna a tako... ružna.

Ali, s obzirom da je furao najomiljeniji igrač tog vremena, i da je sa njom podigao pehar i tresao mreže, postala je momentalno megapopularna širom sveta. A trend ne staje ni danas.

U nastavku možete pogledati klip u kom se jedan bucmasti dečak koji danas može da parira "Zubi" po težini ako ne po fudbalskom umeću, sa srećnim izrazom lica šiša na ovu urnebesnu frizuru.

Podsetimo, pred polufinalni meč sa Turskom Ronaldo je obrijao glavu i ostavio malo kose iznad čela, pa je njegova tragikomična frizura postala glavna tema u čitavom svetu.

U intervjuu za "Sports Illustrated" Brazilac je naknadno otkrio da je svojim novim imidžom želeo da skrene pažnju medija sa daleko ozbiljnijih stvari, konkretno svoje povrede.

- Nisam želeo da to bude glavna tema na konferenciji za medije, pa sam odlučio da promenim frizuru i tako skrenem pažnju novinara. Nisam želeo da se priča o povredi. Pitao sam saigrače kako im se čini frizura i svi su mi rekli da je užasna i da se ošišam do kraja. Ipak, uspelo je, pričalo se samo o njoj - rekao je Ronaldo i dodao:

- Žao mi je. Izvinjavam se svim majkama čiji su se sinovi zbog mene tako ošišali.

Ronaldo je te godine odveo Brazil do krova sveta. Osvojili su Mundijal, a sjajni golgeter bio je najbolji strelac turnira sa osam postignutih golova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.