SCENARIO KOJI NIKO NE BI VOLEO, ALI... Ako Makabi izbaci Zvezdu, UTEŠNA nagrada zvuči primamljivo
Zvezda - Makabi Haifa, Foto: FK Crvena zvezda

evo šta čeka crveno-bele

SCENARIO KOJI NIKO NE BI VOLEO, ALI... Ako Makabi izbaci Zvezdu, UTEŠNA nagrada zvuči primamljivo

Crveno-beli gledaju ka Ligi šampiona, ali ni poraz neće biti katastrofa

Objavljeno:

Crvena zvezda nije blistala protiv Makabija iz Haife, ali i dalje ima aktivan rezultat pred revanš na "Marakani". Nisu se svi rezultati poklopili onako kako je Zvezda priželjkivala kada su u pitanju ostali plej - of mečevi, pa je ipak realno za očekivati da će se šampion Srbije naći u četvrtom šeširu na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona.

Ukoliko bi Bodo i PSV izbacili Dinamo Zagreb i Rendžers, što je sasvim realan ishod, Crvena zvezda bi bila prva ispod crte za ulazak u treći šešir, osim ako Dinamo Kijev ne napravi čudo u revanšu protiv Benfike u Portugalu i nadoknadi 2:0 iz prvog meča.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

To bi značilo da bi Zvezdu čekali po jedan tim iz prvog, drugog i trećeg šešira. U prva dva šešira se nalaze timovi koji su defakto kvalitetniji od našeg predstavnika, ali kojima gostovanje na Marakani neće biti meč za koji će moći unapred da upišu tri boda, dok se protivnik po meri nalazi u trećem šeširu. Međutim, kao što u trećem šeširu postoje neke "koske" kao što je recimo Borusija Dortmund i Inter, tako i u prva dva postoje neki klubovi sa kojima bi Crvena zvezda mogla da igra egal utakmicu, pre svih mislimo na Ajntraht iz Frankfurta, koji je dospeo u prvi šešir kao prošlogodišnji osvajač Lige Evrope.

Jasno je da u celoj Ligi šampiona ne postoji lak protivnik, postoji samo težak i manje težak. Timovi koji učestvuju u eliti su upravo oni koji su najkvalitetniji i izraz "pogledao nas je žreb" u ovom takmičenju ne postoji.

FK Crvena zvezda, FK Makabi Haifa
foto: FK Crvena zvezda

Ono što je dobra stvar i pre svega dokaz ogromnog napretka Crvene zvezde je ta što bi u slučaju eliminacije bila smeštena u prvi šešir na žrebu za Ligu Evrope. Naravno, zvezdaška javnost ni u jednom trenutku ne treba da razmišlja o toj vrsti povlastice, već da se nada plasmanu u Ligu šampiona.

Još uvek je teško odrediti ostale šešire na žrebu za Ligu Evrope, s obzirom da ima još praznih mesta koja čekaju na timove koji dolaze iz kvalifikacija.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.