PIKSI VERUJE U SVOJ TIM! Želimo da u Kataru budemo favoriti iz senke!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

nova hrabra izjava!

PIKSI VERUJE U SVOJ TIM! Želimo da u Kataru budemo favoriti iz senke!

Selektor reprezentacije Srbije govorio je o sve većem broju naših fudbalera koji igraju u Kalču

Objavljeno: 18:44h

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dao je opširan intervju za Tutosport, u kojem je pričao o članovima nacionalnog tima koji će igrati na Apeninskom poluostrvu ove sezone.

Broj Srba u Kalču se povećava svakodnevno.Luka Jović, Nemanja Matić, Nemanja Radonjić i Filip Kostić najnoviji su reprezentativci koji su se otisnuli na Apenine (neki po drugi put), a od ranije su tamo Dušan Vlahović, Saša Lukić, Vanja i Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Darko Lazović, Filip Đuričić, Ivan Ilić i Matija Nastasić...

Stoga, ne čudi konstatacija Dragana Stojkovića Piksija na startu razgovora za "Tutosport"...

- Često ću prolaziti kroz Italiju, najviše kroz Torino. Možda bih trebalo da kupim kuću ovde. Divno je videti toliko mojih igrača ovde u jednoj od najjačih liga na svetu - našalio se Piksi i nastavio:

Dragan Stojković Piksi
foto: EPA/Christine Olsson

Najsvežije ime jeste Filip Kostić koji je posle mnogo peripetija i preokreta ipak završio u Juventusu.

- Veoma sam srećan zbog Filipa. Pre nekoliko meseci mi je rekao da čeka Juventus i srećan sam što je ispunio svoju želju. On je dosta napredovao u poslednje dve ili tri godine i zaslužio je šansu u vrhunskom klubu. Ozbiljan je momak, vrlo fokusiran i veliki je profesionalac. Pokriva levo krilo, igra i napred i nazad, ali on ne trči samo, već je odličan tehničar i ima sjajan centaršut. Kada je Kostić na terenu znate da u peterce stižu lopte i uglavnom su precizne. O ulozi će odlučivati Alegri kojeg smatram veoma dobrim trenerom.

Upitan je da uporedi Filipa Kostića sa nekim?

- On je kao Frećarosa (najbrži italijanski voz, ili u prevodu crvena strela).

Selektor se zatim dotakao i Dušana Vlahovića koji je prošle zime stigao u Torino.

- Svaki napadač na svetu, ne samo Dušan voleo bi da ima dva asistenta kao što su Kostić i Di Marija. Ne brinem se za njega, samo da bude zdrav. Uvek je davao golove i nastaviće to da radi. Mnogo će postići u Juventusu, a nadam se i u Kataru. Želeli bismo da postanemo favoriti iz senke na Svetskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbal, Sport
foto: Starsport

Godinama unazad, još jedan srpski igrač se povezuje s Juventusom, ali transfer nikako da se obistini - Sergej Milinković-Savić.

- On u Juveu? Nikad ne reci nikad. Mislim da je Sergej idealan za Juventusov vezni red. On je vrhunski igrač i bio bi veliko pojačanje za svaki tim - rekao je Piksi i pomalo zapalio vatru kada su ove spekulacije u pitanju.

Zatim se malo odmakao od Torina prokomentarisavši dolaske Matića, Jovića i Radonjića u Seriju A.

- Matić? Sjajan posao! Odlično poznaje Murinja i biće im pravo pojačanje. Roma će se sada boriti za vrh tabele. Jović mora da pronađe kontinuitet i biće mu lakše uz Milenkovića. Biće im dobro u Firenci. Radonjić je veoma brz i može da pravi razliku. Nadam se da će igrati - završio je selektor reprezentacije Srbije.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.