MAŠINO, HVALA ZA SVE! Sportski direktor Ajntrahta istakao Kostićev veliki doprinos za klub! (FOTO)
Filip Kostić, Foto: EPA/Alejandro Garcia

PRIJATELJSKI RASTANAK!

MAŠINO, HVALA ZA SVE! Sportski direktor Ajntrahta istakao Kostićev veliki doprinos za klub! (FOTO)

Srpski fudbaler je za tim iz Frankfurta ukupno odigrao 172 utakmice u svim takmičenjima

Objavljeno:

Ajntraht iz Frankfurta zahvalio se Filipu Kostiću na četiri godine provedene u ovom klubu i poželeo mu sreću u nastavku karijere. Reprezentativac Srbije zvanično je postao novi igrač slavnog Juventusa.

- Hvala mašino za sve! Želimo ti sve najbolje u Italiji! - poručio je Ajntraht jednom od svojih najboljih igrača prethodnih godina.

U Frankfurtu ističu da su se prijateljski rastali od Kostića, koji je u klub stigao iz Hamburgera SV avgusta 2018.

- Kostiću je isticao ugovor na kraju sezone 2022/23 i postigli smo dogovor sa Juventusom o njegovom transferu - kaže se u saopštenju kluba.

Sportski direktor Ajntrahta Markus Kreše istakao je Kostićev veliki doprinos za rezultate i istakao da je njegov prelazak u slavni Juventus uspeh i kluba iz Frankfurta:

- Razvoj Ajntrahta iz Frankfurta poslednjih godina i osvajanje Lige Evrope uvek će biti povezani sa Filipom Kostićem. Zbog njegovih velikih zasluga i besprekornog ponašanja, kao i ugovora koji ističe sledeće godine, zajednički smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. U određenoj meri, uvek je priznanje za rad celog kluba kada neki igrač izazove interesovanje međunarodne elite.

Kostić je za Ajntraht ukupno odigrao 172 utakmice u svim takmičenjima, postigao 33 gola i zabeležeio 64 asistencije. Jedan je od najzaslužnijih za istorijski uspeh prošle sezone - osvajanje Lige Evrope, što je prvi međunarodni trofej za ovaj klub posle 42 godine. Srpski fudbaler posebno je blistao u spektakularnom trijumfu nad Barselonom na Nou Kampu. UEFA ga je na kraju sezone proglasila za najboljeg igrača ovog takmičenja i uvrstila među 15 najzapaženijih fudbalera u evropskim takmičenjima za sezonu 2021/22.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.