OVO JE PRAVO POREKLO SAVA MILOŠEVIĆA: Legendarni napadač je otkrio ko mu je daleki rođak kojim se NE PONOSI!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

da li ste znali?

OVO JE PRAVO POREKLO SAVA MILOŠEVIĆA: Legendarni napadač je otkrio ko mu je daleki rođak kojim se NE PONOSI!

Savo Milošević je jednom prilikom ovako objasnio svoje korene koje je dobro istražio

Objavljeno: 10:08h

Savo Milošević se vraća u Partizan koji će po drugi put voditi kao trener. Ovu vest smo očekivali još početkom juna, ali je sve iznenadilo što je ovaj posao dobio Ilija Stolica.

Međutim, serijom loših rezultata "Parnog valjka", dva meseca kasnije se ispostavilo da je Stolica samo grejao klupu Miloševiću...

Doduše, ostavio mu je u nasleđe zaostatak od sedam bodova za Crvenom zvezdom i priliku da se plasira u grupnu fazu Lige konferencija, a ne Lige Evrope.

Savo Milošević
foto: Starsport©

Savo Milošević je rođen u selu Johovac kod Bijeljine, u današnjoj Republici Srpskoj, gde je odrastao sa mlađim bratom Andrijom i sestrom Cvijetom.

Sa suprugom Vesnom ima dva sina i ćerku, a sin Nikole je krenuo očevim stopama i bavi se fudbalom.

U intervjuu za "Vreme", Savo Milošević je jednom prilikom ovako objasnio svoje poreklo koje vodi iz istog kraja kao i porodica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića: Lijeva Rijeka u Crnoj Gori.

- Moj rođak je svojevremeno istraživao crkvene knjige i došao do podatka o tome da je naš prapradeda sa svoja dva brata napustio Lijevu Rijeku i nastanio se najpre u Hercegovini, u selu kod Nevesinja. Danas postoje tri poznate loze Miloševića: lijeva, desna i srednja. Lijevoj pripada moja i porodica Slobodana Miloševića. Kao u jednom od najbrojnijih i najvećih crnogorskih plemena, u Vasojevićima nas, dakle, ima raznih: i ovakvih i onakvih. Tako valjda mora. Mada, u međuvremenu sam donekle korigovao mišljenje o Slobodanu Miloševiću. Onda možete da zamislite kako su tek zabrljali ovi koji su došli posle njega.

Slobodan Milosevic
foto: EPA / Vladimir Dimitrijević

Savo je učestvovao u protestima devedesetih i smeni vlasi Slobodana Miloševića petog oktobra 2000.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.