POBEDA JE IMPERATIV, ALI POSLEDNJI PUT NI ONA NIJE BILA DOVOLJNA: Evo učinka Partizana s Kipranima u Humskoj!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

TRADICIJA JE TU DA SE RUŠI

POBEDA JE IMPERATIV, ALI POSLEDNJI PUT NI ONA NIJE BILA DOVOLJNA: Evo učinka Partizana s Kipranima u Humskoj!

Dosadašnji rezultati na stadionu Partizana obećavaju samo jedno - dramu

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana nisu dobro počeli ovu sezonu, posle četiri utakmice u Superligi Srbije crno-beli imaju učinak od svega jedne pobede, dva remija i jednog poraza.

Trener Ilija Stolica je pod velikim pritiskom i na tankom ledu, a naročito posle novog neuspeha koji je doživeo na Kipru protiv ekipe AEK-a iz Limasola u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Parni valjak" je sada pod imperativom trijumfa, jer u protivnom će već na prvoj stepenici stati na putu ka drugom najkvalitetnijem klupskom takmičenju.

Zato ćemo se u ovom tekstu pozabaviti svim utakmicama Partizana na svom stadionu protiv kiparskih klubova. Istina nema ih puno, ali sa druge strane nije da ih je bilo zanemarljivo malo.

Ljubomir Fejsa, FK Partizan, Rikardo Gomeš
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Prvi duel je bio davne 1963. godine kada je u okviru Kupa šampiona, "Parni valjak" savladao Anortozis sa 3:0. Golove za crno-bele su postigli Kovačević u 50 i 65. minuutu, dok je konačan rezultat postavio Milan Galić u 88. minutu meča. Partizan je tako bez problema prošao u naredno kolo.

Na sledeći dvomeč smo morali da čekamo do 2009. kada je Partizan u drugom kolu kvalifikacije za Ligu šampiona voljom žreba igrao protiv APOELA. Prva utakmica nije prošla kako bi trebalo, Partizan je poražen sa 2:0, a onda u revanšu pred punim stadionom, nije uspeo da stigne prednost rivala. Crno-beli jesu uspeli da pobede, ali to nije bilo dovoljno, jedini gol na meču je postigao Almami Moreira, što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat meča.

U sezoni 2012/13 crno-beli su se u trećem kolu kvalifikacija susreli sa AEL-om iz Limasola. I u tom dvomeču su fudbaleri Partizana kao protiv APOELA izgubili prvi meč, a onda na takođe dupke punom stadionu u Humskoj ulici, doživeli još jedan poraz od 1:0, identičnim rezultatom kao na premijerno susretu ovog dvomeča. Crno-beli su tako opet na putu do elite zaustavljeni od ekipe sa Kipra.

I onda najsvežije sećanje svim navijačima Partizana su mečevi protiv Anortozisa u grupnoj fazi Lige konferencija 2021/22. Susret na stadionu u Beogradu je dočekan sa velikom nervozom, jer su crno-beli morali da slave ne bi li obezbedili plasman u nokaut deo takmičenja.

Partizan je poveo golom Marka Milovanovića u prvom poluvremenu, ali nije dugo trajalo vođstvo domaćih jer je Hristodulopulos u 33. minutu meča doneo poravnanje. Tim rezultatom se i završila utakmica, a srećom po sve kojima je crno-bela boja na srcu, to je bilo dovoljno da se Partizan plasira u narednu fazu Lige konferencija.

Na kraju kada sve saberemo, crno-beli su ukupno odigrali osam mečeva protiv klubova sa Kipra, od čega su polovinu dobili, jednom odigrali nerešeno, dok su tri puta bili poraženi. Ali na pobedu na svom stadionu, Partizan čega još od 1963. godine. Priliku da to ispravi ima u duelu sa AEK-om, i da smiri strasti navijača posle lošeg starta prvenstva. A time bi uneo i dodatni mir u ekipi.

Hoće li u tome uspeti? Ostaje da vidimo...

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.