KAD MOGU 6 KOMADA MURINJOVOJ ROMI, MOGU I PETARDU LITVANCIMA: Norveški Bode/Glimt opet demostrirao silu!
Marijus Hojbraten (Bode/Glimt), Foto: EPA/Mats Torbregsen

kvalifikacije za lš, 3. kolo

KAD MOGU 6 KOMADA MURINJOVOJ ROMI, MOGU I PETARDU LITVANCIMA: Norveški Bode/Glimt opet demostrirao silu!

U isto vreme kada Bodo i Žalgiris, svoj meč odigrali su Karabag i Ferencvaroš, a taj duel završen je remijem 1:1

Objavljeno:

Bode/Glimt nastavlja da impresionira na evropskoj sceni. Prvak Norveške je prošle sezone u grupnoj fazi Lige konferencija sa čak 6:1 ponizio Romu Žozea Murinja, koja je kasnije osvojila ovo takmičenje, a u nokaut fazi izbacila baš Bode.

Sada su Norvežani opet slavili sa pet golova razlike i to u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Srušili su litvanski Žalgiris sa čak 5:0 i praktično su već u plej-of fazi gde će se suočiti sa boljim iz dvomeča Ludogorec - Dinamo (Zagrepčani pobedili 2:1 u gostima u prvom meču).

Podsetimo, prethodno kolo norveški tim je prošao nakon poraza u prvom meču od Linfilda u Severnoj Irskoj (1:0), ali je u drugom meču demoliirao rivala i sa 8:0 osigurao prolaz u treću rundu.

Žalgiris je pokazao da nije dostojan rival norveškom šampionu, iako je u prethodnoj rundi izbacio švedskog prvaka Malme ukupnim rezultatom 3:0.

U isto vreme kada Bodo i Žalgiris, svoj meč odigrali su Karabag i Ferencvaroš, a taj duel završen je remijem 1:1.

Prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Utorak

Šerif - Viktorija Plzenj 1:2 Ludogorec - Dinamo Zagreb 1:2 Monako - PSV 1:1 Rojal Union - Rendžers 2:0 Benfika - Mitjilend 4:1

Sreda

Bode/Glimt - Žalgiris 5:0 (Vetlesen 33p, Pelegrino 36, Salvesen 58, Hojbraten 61, Espejord 90+3) Karabag - Ferencvaroš 1:1 (Ovusu 34 – Boli 17) Makabi Haifa - Apolon 2:0 (u toku drugo poluvreme) Dinamo Kijev - Šturm 20.00 Crvena zvezda - Pjunik 20.45

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.