11 puta sa Zvezdom savladao Partizan: Dao gol Realu u crveno-belom dresu! DANAS U KINI RADI KAO ASISTENT!
Žarko Đurović, Foto: instagram/istorijafkcrvenazvezda

na današnji dan

11 puta sa Zvezdom savladao Partizan: Dao gol Realu u crveno-belom dresu! DANAS U KINI RADI KAO ASISTENT!

Na današnji dan rođen je čovek koji je sa Zvezdom čak 11. puta pobedio Partizan u večitim derbijima.

Objavljeno: 21:32h

Žarko Đurović, nekadašnja pouzdana „radilica“ Crvene zvezde, Čukaričkog, Sutjeske i Belincone rođen je 1961. godine u Beogradu. Bio fudbaler sredine terena koji je znanjem i zalaganjem u manevarskom prostoru, te važnim golovima u domaćem šampionatu i na međunarodnoj sceni izborio mesto u galeriji nezaboravnih i uselio u srce armije navijača Crvene zvezde.

ČUDO NA MARAKANI: Zvezda dovodi kompletnog levog beka! Dribla, zabija golove, oduzima lopte (VIDEO)

Uspešan je bio i kao sportski funkcioner i trener više klubova. Sa Crvenom zvezdom osvojio je titule 1984. i 1988. godine. Odigrao je 15 večitih derbija, radovao se u 11, tri puta je doživeo poraz, jednom je bilo nerešeno. Ostavio je dubok trag i u Nikšiću, a kao prvotimac Sutjeske takođe je zatresao mrežu crno-belih, ali i svoje Crvene zvezde. Na stadionu kraj Bistrice tada se igrao lep fudbal, Sutjeska je imala niz sjajnih igrača.

ZVEZDA POSLALA GOLMANA NA POZAJMICU! Tukao se na derbiju, a sada pojačava redove Partizanovog rivala! Bio je strelac u antologijskoj utakmici u kojoj je Crvena zvezda je savladala Real Madrid sa 4:2, na minus 11, 4. marta 1987. Đurović je postigao pogodak u 12. minutu, što mu je i najdraže fudbalsko ostvarenje.

Danas radi kao asistent u kineskom Guangdžou.

Espreso/istorijafkcrvenazvezda


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.