DANAS JE PRESUDA BIVŠEM FUDBALERU PARTIZANA: Tužilaštvo traži najmanje 10 GODINA zatvora za pokušaj ubistva!
Nikola Malbaša (desno), Foto: Starsport©

dan d

DANAS JE PRESUDA BIVŠEM FUDBALERU PARTIZANA: Tužilaštvo traži najmanje 10 GODINA zatvora za pokušaj ubistva!

U iskazima oštećenog Neškovića i Malbaše ima mnogo nelogičnosti i da se veštačenjima ne potvrđuju njihovi navodi, ističe tužilaštvo

Objavljeno: 07:39h

Viši sud u Beogradu zakazao je za danas izricanje presude nekadašnjem fudbaleru Partizana Nikoli Malbaši, povodom optužbi za pokušaj ubistva Igora Neškovića 8. jula 2020.godine, kada ga je ranio nožem.

Malbaša je na poslednjem ročištu zamolio sud da mu ukine pritvor, navodeći da njegova porodica pati.

Postupajući zamenik Višeg javnog tužioca od suda je zatražio da se Malbaša osudi na najmanje 10 godina i da mu produži pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.

Tužilaštvo smatra da je brojnim veštačenjima dokazano da prilikom ranjavanja Neškovića nije bilo prisutno treće lice, kako to tvrdi odbrana, već da ga je ranio Malbaša. Tužilaštvo navodi i da Neskovićevo svedočenje nije validno jer je menjao iskaz, kada je u pitanju u kojoj je poziciji bio kada je ranjen.

Nikola Malbaša
foto: Starsport©

Kako tužilaštvo ističe, u iskazima oštećenog Neškovića i Malbaše ima mnogo nelogičnosti i da se veštačenjima ne potvrđuju njihovi navodi.

Sa druge strane, Malbašin advokat Stefan Jokić je od suda zatražio oslobađajuću presudu za svog branjenika, jer je, kako tvrdi i sam Nešković, rekao da ga nije ranio Malbaša već treće lice. Odbrana smatra da veštaci nisu mogli sa sigurnošću da isključe prisustvo treće osobe u kolima u kojima je Nešković ranjen.

Jokić je sudu predložio da ukoliko presuda bude osuđujuća, sud kao olakšavajuću okolnost ima u vidu da Malbaša nije ranije osuđivan, njegovo korektno držanje tokom postupka, te da je otac i porodičan čovek, kao i da mu ukinu pritvor ili zamenene za meru zabrane napuštanja stana.

Nikola Malbaša
foto: Starsport©

Na početku ovog procesa Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put. Protiv Neškovića se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku krađu.

Podsetimo, Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula 2020. predao policiji i od tada je u pritvoru.

Na saslušanju u tužilaštvu krajem jula te godine negirao je krivično delo.

Kako je tada saopšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umišljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nozem naneo više teskih telesnih povreda.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.