TUGA, UPRAVO JAVLJENO: Umro posle DUGE borbe sa rakom mozga!
Džejson Di Tulio, Foto: Printscreen/Facebook/FC Anjou

nije mogao više

TUGA, UPRAVO JAVLJENO: Umro posle DUGE borbe sa rakom mozga!

Di Tuliju je prošlog juna dijagnostikovan rak mozga glioblastoma stadijuma 4, agresivan oblik raka sa izuzetno niskom stopom preživljavanja i bez poznatog leka

Objavljeno: 22:00h

Džejson Di Tulio, pomoćni trener i bivši igrač FK Montreal, preminuo je posle borbe sa rakom mozga. Imao je samo 38 godina.

Di Tuliju je prošlog juna dijagnostikovan rak mozga glioblastoma stadijuma 4, agresivan oblik raka sa izuzetno niskom stopom preživljavanja i bez poznatog leka. Bio je podvrgnut operacijama i zračenju i hemoterapiji.

Njegovu smrt potvrdio je klub MLS-a.

- Sa velikom tugom žalimo zbog smrti svog kolege, saigrača i prijatelja, koji nas je napustio prerano - rekao je predsednik Montreala Gabrijel Žerve u saopštenju. - Naše misli su sa njegovom porodicom i voljenima.

- Džejson je bio sjajan igrač i veliki čovek - dodao je Žerve. - Njegova energija je bila uvek prisutna do poslednjih trenutaka. I sam je svoju bitku simbolično uporedio sa fudbalskom utakmicom. Džejson je bio izuzetno hrabar i borio se do kraja. Zauvek će ostati upamćen u našim mislima i sećanju na klub kao legendarni igrač i trener.

Bivši kanadski omladinski reprezentativac, Di Tulio je predstavljao Kanadu na Frankofonskim igrama 2001. u Otavi/Halu i na FIFA U-20 Svetskom prvenstvu 2003. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Radio je kao pomoćni trener u kanadskim timovima do 17, do 20 i do 23 godine, a poslednji put je radio sa glavnim trenerom Maurom Bielom u olimpijskim kvalifikacijama u martu 2021.

Di Tulio je igrao za Montreal od 2002. do 2007. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.