DA LI JE ZVEZDA U PLUSU NAKON "TRANSFER" PIJACE? Ekipa VEĆ proglašena za najbolju u proteklih 10 godina!
Tvrdi se da crveno-beli nisu imali bolji tim od današnjeg u proteklih deset godina, Foto: Starsport©, FK Crvena zvezda

imena,brojke,statistike

DA LI JE ZVEZDA U PLUSU NAKON "TRANSFER" PIJACE? Ekipa VEĆ proglašena za najbolju u proteklih 10 godina!

Kužva na ulazno-izlaznim vratima stadiona u "Ljutici Bogdana"! Prodato 15 a kupljeno 11 igrača

Objavljeno:

Crvena zvezda je ambicioznim i taktičkim strategijama dovodila i prodavala igrače, sve to zarad boljih plasmana u evropskim takmičenjima kao i u nacionalnim takmičenjima.

Njihov start sezone ulio je nadu navijačima, čelnicima, treneru ali i igračima da je prodaja 15 fudbalera (ukupna cena 1.1 miliona evra) i dovođenje 11 fudbalera (ukupna cena 4 miliona evra) bio pun pogodak, naravno, još je rano da se bilo šta zaključi. Sa trenutnom hemijom u timu ubeđuju u svoj kvalitet i spremu.

1 / 7 Foto: instagram/crvenazvezdafk

Neki od najzvučnijih pojačanja koja su pristigla na Marakanu su:

- Osman Bukari, 23-godišnjak, pristao je da brani crveno-bele boje za 2 miliona evra, on je ujedno i najskuplji transfer za ovu sezonu.

Osman Bukari, Fudbal, FK Crvena zvezda
foto: Starsport

Rođen je u Gani, u klub iz Ljutice Bogdana došao je iz Genka u kojem je imao 25 nastupa uz 4 postignuta gola, smatra se za najzvučnije pojačanje srpskog šampiona a u dresu Zvezde je u 3 nastupa već zabeležio 1 pogodak.

- Sledeći napadač koji je odjeknuo sa svojim dolaskom, odnosno povratkom u ekipu "kormilara" Dejana Stankovića je Aleksandar Pešić.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport©

30-godišnjak je pristigao u Zvezdu po ceni od 800 hiljada evra. On je igrao za mnogobrojne timove, ali je iz Karagumruka prešao u redove crveno-belih. Bilo je dosta inata ili nespretnosti oko njegovog transfera, mada sve se odvilo kako je i bilo zamišljeno.

- Došli smo i do Kingsi Kangve, njegove kreacije na terenu nisu pod znakom pitanja, brzo je zadobio poverenje navijača i kluba, a plaćen je 700 hiljada evra ruskom Arsenalu.

Kings Kangva, FK Crvena zvezda, Fudbal
foto: Starsport

Rođen je 1999. godine i poreklom je iz Zambije, a za nacionalni tim nastupa od 2019. On poseduje sve afinitete i kvalitete koje su potrebne jednom kompletnom vežnjaku, te se i brzo uklopio u tim Dejana Stankovića.

- Poslednji igrač za koga je Zvezda izdvojila novac, samim tim i jedini igrač za koga je plaćeno obeštećenje a da je došao iz kluba Superlige Srbije, je Stefan Mitrović.

Stefan Mitrović
foto: Starsport©

Radnički iz Niša je za mladog Mitrovića inkasirao pola miliona evra. Zvezdi se dopao njegov način borbe i vizija koju poseduje mladi 19-godišnji polušpic.

Bez obeštećenja, iz turske lige, 33-godišnji Nemanja Milunović takođe je stigao na Marakanu.

Ostala pojačanja su zalog za budućnost, kako bi mlađi igrači što pre osetili život prvotimaca i profesionalaca.

ZVEZDA RUŠI REKORD STAR 12 GODINA?! Delije u pohodu za istoriju

Vuk Bogdanović (štoper), Stefan Leković (štoper), Nikola Vasiljević (golman), Ibrahim Mustafa (levo krilo), Vladimir Lučić (levo krilo), Srđan Spiridonović (levo krilo).

Kada se povuče paralela, crveno-beli su izdvojili 4 miliona za pojačanja, a ukupna vrednost svih igrača koji su pristigli na Marakanu je oko 10 miliona evra.

Malo siromašnije zvuči lista igrača koji su otišli, naime, samo jedan igrač je inkasirao novac Crvenoj zvezdi, a to je Srđan Babić.

Srđan Babić
foto: FK Crvena zvezda

26-godišnji štoper otišao je Španiju, preciznije u Alemriju za 1.1 miliona evra.

On je rođen u Bosni ali nastupa za reprezentaciju Srbije, ovo je bio unosan posao Crvene zvezde, te je jedini transfer od koga je direktno profitirala u ovoj sezoni.

Ostali transferi su bili besplatni, nekima je istekao ugovor, pa su otišli u klubove gde bi dobili veću minutažu, a neki su jednostavno bili bespotrebni u svakom pogledu ekipe Dejana Stankovića pa su trenutno bez kluba, a oni su:

Milan Gajić (desni bek), Ričairo Živković (napadač), Dejan Vidić (napadač), Petar Stanić (napadač), Andrija Radulović (desno krilo),Ričard Odada (zadnji vezni), Ilija Babić (napadač), Nikola Knežević (vezni), Andrej Đurić (štoper), Aleksandar Gajinov (levo krilo), Kristijano Pićini (desni bek), Luka Marković (napdač), Aksel Bakajoko (desno krilo) i Lois Dioni (napadač).

168. večiti derbi, Dejan Stanković
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Kada se povuče crta sa igračima koji su iz raznih razloga i uverenja napustili Maraknu, Zvezda je inkasirala 1.1 milion a njihova ukupna vrednost se procenjuje na oko 10 miliona evra, njihov prosek godina je 23.

Kakav posao je Crvena zvezda uradila ostajem nam da vidimo, ako se po jutru dan poznaje onda bi ova (najvažnija sezona) mogla da bude produkt najbolje ekipe crveno-belih u proteklih 10 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.