Najveće iznenađenje u kvalifikacijama za LŠ režirao Srbin! Mogući protivnik Zvezde: JERMENI DOBRO ZNAJU CRVENO-BELE
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

kvalifikacije za ligu šampiona

Najveće iznenađenje u kvalifikacijama za LŠ režirao Srbin! Mogući protivnik Zvezde: JERMENI DOBRO ZNAJU CRVENO-BELE

Fudbaleri jermenskog Pjunika najprijatnije su iznenađenje prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, a pre 11 godina igrali su u kvalifikacijama za LŠ-a sa Partizanom

Objavljeno: 12:40h

Do senzacije i izbacivanja favorizovanog Kluža, stigli su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Osvojili su titulu prvaka nakon sedam godina posta, a potencijalni su rival Crvene zvezde u trećoj rundi.

Heroj ovog tima u duelu sa Rumunima bio je Zoran Gajić. Srpski internacionalac je postigao oba gola, uključujući i onaj u finišu drugog produžetka. Potom su Petrilja i Kamora doneli veliko slavlje Pjuniku nakon promašenih penala.

ZVEZDA DOBILA POTENCIJALNE RIVALE: Šampion Srbije odlično prošao, prvu utakmicu igra kod kuće!

Tim iz jermenske prestonice osnovan je pre 30 godina. U tom periodu su osvojili 32 trofeja u domaćim okvirima. Šampioni su bili 15 puta uz osam titula u Kupu. Devet puta su podizali pehar nacionalnog superkupa.

1 / 9 Foto: Starsport©

Ekipa predstavlja mešavinu stranaca i domaćih igrača. Za nju nastupaju četvorica Srba. Osim pomenutog Gajića, tu su Boris Varga, koji je stigao iz TSC-a. Iz Napretka je došao Nemanja Mladenović. Za njih nastupa bivši fudbaler Vojvodine i Novog Pazara Uroš Nenadović. Od igrača iz regiona tu su Makedonac Radeski i Luka Jurčić sa dvojnim državljanstvom BiH i Hrvatske.

Angažovali su još i po dvojicu Ukrajinaca i Brazilaca.

DEJAN STANKOVIĆ POSLAO MOĆNU PORUKU DELIJAMA! Ovo je bila njegova 100. pobeda kao trener Zvezde

U drugom kolu će odmeriti snage sa Didelanžom iz Luksemburga. Ako i tu naprave iznenađenje, kuglice bi mogle da ih spoje sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom, u trećem kolu.

Jermeni će prvo dočekati Luksemburžane u utorak, 19. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.

Espreso/Direktno


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.