TAJNA VEZA SRBA I FIORENTINE: Odlaze i vraćaju se, ima i zaboravljenih! NAVIJAČI JEDNOG PREZIRU: Zovu ga IZDAJNIKOM
Foto: Profimedia, Vikipedija

fk fiorentina

TAJNA VEZA SRBA I FIORENTINE: Odlaze i vraćaju se, ima i zaboravljenih! NAVIJAČI JEDNOG PREZIRU: Zovu ga IZDAJNIKOM

Transfer Luke Jovića u Fiorentinu doveo nas je do toga da se zapitamo ko je sve nosio dres "Ljubičastih" od Srba.

Objavljeno:

U istoriji dugoj 95. godina, Fiorentina je imala 10 Srba + Siniša Mihajlović koji je na klupi sedeo u sezoni 2010/2011.

* Pitanje koje se nameće pre samog podsećanja ko je od naših igrao na stadionu "Artemio Frankiju" - Ko bi mogao da bude 11 igrač iz Srbije i tako kompletira ceo tim "Orlova"?

Oglasio se otac Luke Jovića povodom trensfera: NJEGOVE REČI ODZVANJAJU!

Golman: Vladimir Avramov je karijeru počeo u Vojvodini. Preko Vićence i Peskare došao je do dresa Fiorentine za koju je nastupio svega pet puta.

Za reprezentaciju Srbije je nastupio dva puta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, protiv Poljske i Kazahstana.

Vladimir Avramov
Vladimir Avramovfoto: Vikipedija

Odbrana: Krenućemo od ljudi koji još uvek brane boje Fiorentine.

Matija Nastasić je sezonu 2011/2012 proveo u Firenci, za koju je nastupio 26 puta uz dva gola. Usledio je transfer u Mančester siti, a potom u Šalke. Nakon 122. utakmice u Nemačkoj, vraća se u Italiju 2021. godine i od tada nastupa u dresu Fiorentine.

LUKA JOVIĆ ZAVRŠIO SA REALOM! Da li je Sofija Milošević za sve KRIVA?

Identičan put imao je Nikola Milenković - Partizan, Teleoptik i potom Fiorentina. Član je "Ljubičastih" od 2017. godine.

Da ne bude da u Firenci vole samo igrače Partizana, pobrinuo se Aleksa Terzić, iako je odigrao svega tri utakmice, presekao je crno-beli niz koji se pravio. Bivši igrač Crvene zvezde je igrao na pozajmici (koja je istekla) u Empoliju.

Matija Nastasić
Matija Nastasićfoto: Profimedia

Još jedan Zvezdaš i reprezentativac Srbije proveo je šest godina u Fiorentini - Nenad Tomović je zabeležio 127 utakmica u periodu od 2012 do 2018. godine, uz svega jedan gol.

Po malo i zaboravljeni Nikola Gulan je napravio transfer iz Partizana u Fiorentinu 2007. godine. Za sedam godina u klubu sakupio je svega devet nastupa.

1 / 3 Foto: AP

Sredina terena:

Dođosmo do Adema Ljajića. Deluje da je mnogo duđe bio član tima sa "Artemijo Frankija" ali je proveo svega tri sezone. Ipak, ne može se reći da je malo igrao s obzirom da je zabeležio 78 utakmica, tom je dodao i 15 golova.

Možda ste smetnuli sa uma, i niste se odmah setili, ali i Zdravko Kuzmanović je jedan od onih koji pre Intera nastupao za Fiorentinu - 70 utakmica i 3 gola.

Adem Ljajić
Adem Ljajićfoto: Starsport©

Napad:

U ne tako davnoj prošlosti Dušan Vlahović je igrao u Firenci. Rastanak sa klubom navijači su loše podneli pa je Srbin ušao u sukob sa njima. Postao im je miljenik sa 44 gola koja je postigao na 98 utakmica.

Probali su polusezonu bez Srba u napadu, i rešili da je Luka Jović pravo rešenje da zameni sunarodnika. Svi se nadamo da će Jović pokazati partije iz Ajntrahta i zaboraviti epizodu u Real Madridu.

Kao što smo pomenuli, sastav Srba u dresu Fiorentine logično je da vodi Siniša Mihajlović.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.