MATIĆ IMA POSEBAN MOTIV DA IGRA ZA MURINJA: Ne tiče se Rome, lične je prirode!
Žoze Murinjo i Nemanja MAtić, Foto: Epa/ ANGELO CARCONI, Fonet Epa/MIGUEL A. LOPES

fk roma

MATIĆ IMA POSEBAN MOTIV DA IGRA ZA MURINJA: Ne tiče se Rome, lične je prirode!

Nemanja Matić je i zvanično predstavljen kao pojačanje Rome.

Objavljeno: 15:12h

Bivši vezista Benfike, Čelsija i Mančester junajteda došao je na poziv trenera Žozea Murinja sa kojim će sarađivati u trećem klubu.

Zajedno su bili u Čelsiju, potom i u Mančester junajtedu, sada je došao na redi i na Romu.

"Murinjo i ja se poznajemo veoma dobro, srećan sam što opet sarađujem sa njim. On je jedan od razloga zašto sam izabrao da dođem u Romu, ovde bi svako voleo da igra. Srećan sam što sam postao član ovog kluba", kaže Nemanja.

1 / 9 Foto: Profimeida

Stigao je i da se našali.

"Takođe želim da oborim rekord Frenka Lamparda po najviše utakmica koje je odigrao sa Murinjom! Želim da pomognem timu koji je pun mladih talenata. Jedva čekam da sutra krenemo sa radom".

Kaže da nije bilo nikakvih problema u pregovorima sa Rimljanima.

"Pregovori su išli brzo jer je klub imao velike ambicije, slično mojim. Osvajanje pehara Lige konferencija nije presudno uticao na moj izbor, već sam neko vreme imao jasan izbor. Imao sam nekoliko ponuda, ali je moja želja bila da dođem u Romu i budem ponovo sa Murinjom. Oduvek smo bili u kontaktu, ali se prošle sezone nismo čuli. Iskreno, sve se desilo u poslednjih nekoliko meseci", dodao je Matić.

Žoze Murinjo
Žoze Murinjofoto: EPA/Malton Dibra

Osvrnuo se i zašto je napustio Mančester junajted.

"Posle osam i po godina u Premijer ligi mislim da je bilo pravo vreme za novi izazov. Roma se činila kao najbolji izbor, Serija A je sjajna liga, ima mnogo jakih timova koji se bore za titulu. I Junajted je veliki klub iako se mučio da pobeđuje nekoliko godina, želim im sve najbolje. Nisam više deo tima, mesecima unazad, ne znam šta se dešava tamo. Bila je velika čast biti deo jednog od najvećih klubova na svetu", zaključio je Nemanja, koji je dodao i da je prilagodljiv što se tiče igre na sredini i da će Murinjo odlučiti šta je najbolje.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.