BJEKOVIĆ PREPORUČIO ITALIJANIMA ZVEZDINOG IGRAČA I PROCENIO: Vlahović je JAČI i kompletniji od Holanda!
Erling Holand/Dušan Vlahović, Foto: EPA/Friedemann Vogel, Profimedia

opa!

BJEKOVIĆ PREPORUČIO ITALIJANIMA ZVEZDINOG IGRAČA I PROCENIO: Vlahović je JAČI i kompletniji od Holanda!

Bjeković je za italjianski "Tutosport" govorio o nagradi "Golden Boy" koju ovaj list dodeljuje najboljem mladom igraču Evrope do 21 godine starosti

Objavljeno:

Dušan Vlahović je bolji od Erlinga Holanda, smatra zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Dva mlada napadača su zvezde dva poslednja prelazna roka, ali Nenad Bjeković, koji dobro zna Vlahovića iz vremena u Partizanu veruje da je Srbin bolji.

Bjeković je za italjianski "Tutosport" govorio najpre o nagradi "Golden Boy" ("Zlatni mladić") koju ovaj list dodeljuje najboljem mladom igraču Evrope do 21 godine starosti, a za koju je "Bjeka" rekao da je popularna i u Srbiji. Onda su ga pitali ko je njegov favorit ove godine.

Nenad Bjeković
foto: Starsport©

- Postoje neki veoma jaki, 'vrhunski' igrači. Ali ako moram da kažem samo jednog, onda se kladim na Kamavingu koji je osvojio ovogodišnju Ligu šampiona i špansku ligu. Takođe mi se veoma sviđa odlazeći šampion Pedri i njegov još mlađi saigrač u Barseloni i Španiji: Gavi. Zatim Musiala i Belingem. Ne zaboravljajući čudesnog Ansua Fatija ako se oporavi od povrede meniskusa.

A Srbi?

- Pa, nema ih mnogo... Nemanja Jović iz Partizana, Stevanović iz Sitija koji se vratio sa pozajmice u Herenven, Samardžić iz Udinezea koji je rođen u Berlinu i kreće u Nemačku. Dodajem da su u Partizanu napadači Marko Milovanović rođen 2003. i Samed Baždar 2004. Dok je u Crvenoj zvezdi, došao iz Bajerna, levo krilo Nemanja Motika (19), rođen u Berlinu, odrastao u Nemačkoj, koji je počeo da igra u timu Nemačke do 16 godina, ali je prošle godine izabrao da predstavlja srpski do 19 godina...

Nemanja Motika
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Zatraženo je od Bjekovića poređenje Vlahovića i Holanda.

- Ali Vlahović je jači i kompletniji od Holanda. Norvežanin ima razornu moć, ali Dušan ništa manje: postoji samo nekoliko centimetara razlike između njih dvojice (Holand 194, Vlahović 191 cm), ali raznovrsnost šuteva i igra centarfora Juventusa je bolja. A onda i Mančester siti i Juventus su platili manje-više isti iznos, uključujući provizije, da bi ih kupili tokom ove godine od Borusije Dortmund i Fjorentine - zaključio je Bjeković.

Erling Holand
foto: EPA/Friedmann Vogel

Norveški napadač je u pauzi između dve sezone dogovorio transfer u Mančester siti prošle sezone je na 30 mečeva u svim takmičenjima postigao 29 golova, a sjajan golgeterski niz će nastojati da nastavi u klubu za koji je igrao njegov otac.

Dušan Vlahović
foto: EPA /Alessandro di Marco

Ipak, predsednik FSS preferira zemljaka i uzdanicu Dragana Stojkovića Piksija na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji je kao i Holand, beležio odlične brojke u Fjorentini a sad to treba da pokaže i u velikom Juventusu.

Na listi najboljih mladih igrača španske Marke, Vlahović se našao na letvrtom mestu, a ispred njega su Vinisijsu Žunior, Holand i Pedri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.