BEZ IKAKVE DILEME! Crvena zvezda u GRUPNOJ fazi! (FOTO)
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

POVOLJNE PREDIKCIJE ZA CRVENO-BELE

BEZ IKAKVE DILEME! Crvena zvezda u GRUPNOJ fazi! (FOTO)

Izabranici Dejana Stankovića se visoko kotiraju u fudbalskoj javnosti

Objavljeno: 16:07h

Fudbaleri Crvene zvezde krenuće 2. ili 3. avgusta u borbe za plasman u Ligu šampiona iz treće runde, a ime protivnika saznaće 18. jula na žrebu u Nionu.

Specijalizovani švajcarski portal kassiesa.net, koji se bavi UEFA koeficijentima i statistikom evrokupova, izneo je svoje predikcije koji klubovi će kroz kvalifikacije za Ligu šampiona ući u jedan od tri evropska klupska takmičenja.

Oni su do toga došli detaljnom simulacijom, koja koristi kombinaciju UEFA koeficijenata i ELO rejtinga klubova.

168. večiti derbi, FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Crvena zvezda je prema ovoj projekciji jedna od samo četiri ekipe koja ima sto odsto šansi da se plasira u grupnu fazu nekog od tri evropska klupska takmičenja, a po šansama da završi u grupi Lige šampiona je na četvrtom mestu sa 39,4 odsto. Veće šanse daju se samo Kopenhagenu (62,4), zagrebačkom Dinamu (50,3) i Trabzonsporu (44,9).

Zanimljivo je da Dinamo nije u grupi od četiri tima kojima se daje sto odsto šansi da će u grupu nekog evro-kupova. Šampion Hrvatske je na koti 99,99; a ekipa koja će uz Kopenhagen, Trabzon i Zvezdu, bar po ovoj projekciji Kasiese koju prenosi Svis fudbal data, sigurno dočekati jesen u Evropi je - Apoel iz Limasola.

Kipranima, koji su jedan od potencijalnih rivala Zvezde u trećoj rundi kvalifikacija, se ipak daju simbolične šanse da završe u Ligi šampiona (nešto više od 11 odsto), ali zato imaju više od 50 odsto šansi da se plasiraju u Ligu Evrope, a ako ne uspeju tamo onda sasvim sigurno idu u Ligu Konferencija.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.