JEZIVA SMRT LEGENDARNOG FUDBALERA: Nije mogao otići na tužniji način! OŽIVLJAVALI GA 45 MINUTA (VIDEO)
Mark-Vivijen Foe, Foto: youtube/FUT-RETRO

na današnji dan

JEZIVA SMRT LEGENDARNOG FUDBALERA: Nije mogao otići na tužniji način! OŽIVLJAVALI GA 45 MINUTA (VIDEO)

Smrt na terenu poslednjih godina je, nažalost, veoma česta pojava.

Objavljeno:

Na današnji dan 2003. godine na terenu je preminuo Mark-Vivijen Foe, legendarni kamerunski reprezentativac i sjajni vezista Liona.

U polufinalu Kupa konfederacija između Kameruna i Kolumbije u 72. minutu, Foe se jednostavno srušio na teren.

Prizor je izgledao jezivo, oživljavan je 45 minuta, lekari su koristili sve moguće metode, ali nisu mogli da ga spasu. Preminuo je kada je imao 28 godina, a iza sebe je ostavio sina i suprugu Mari-Luiz koja je rekla da je pre te utakmice imao određenih stomačnih problema, ali da je po svaku cenu želeo da igra u svom rodnom Lionu.

Inače, nekoliko minuta pre odlaska trener Vinfrid Šafer je želeo da ga zameni, ali je Foe odbio, što njegovu sudbinu čini još tužnijom.

Mnoge zvezde su plakale na terenu u narednim utakmicama.

Nezaboravne scene su one u kojima se od Foea opraštaju Tjeri Anri, Gregori Kupe i drugi sa suzama u očima.

Pored Liona, igrao je i za Vest Hem, koji ga je kupio od Lensa 1999. godine. Tada je londonski klub postavio klupski rekord sa transferom vrednim 4,2 miliona funti.

Poslednji klub u njegovoj karijeri bio je Mančester siti. U čast bivšeg kamerunskog reprezentativca, "građani" su povukli broj 23 iz upotrebe.

Foeova smrt, učinila je da se fudbal počne mnogo ozbiljnije shvatati, posebno lekarski pregledi, međutim, bilo je i tragičnih scena u budućnosti.

Pjermario Morosini preminuo je u Italiji zbog srčanih problema, dok je u Španiji, iz praktično identičnih razloga, ista sudbina zadesila Antonija Puertu.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.