OVO FUDBAL NE PAMTI! FIFA izbacuje reprezentaciju sa Mundijala zbog LAŽNOG pasoša!
Ekvador - Argentina, Foto: EPA/Jose Jacome

NEVEROVATNO!

OVO FUDBAL NE PAMTI! FIFA izbacuje reprezentaciju sa Mundijala zbog LAŽNOG pasoša!

Šokantne informacije iz sveta fudbala, Svetska kuća fudbala na velikom izazovu

Objavljeno:

FIFA je na korak da izbaci reprezentaciju Ekvadora sa Svetskog prvenstva u Kataru, jer je u kvalifikacionoj utakmici poritv Čilea nastupio igrač koji nema državljanstvo Ekvadora.

U pitanju je igrač Bajron Kastiljo koji je iz Kolumbije. Tu vest preneli su neki južnoamerički mediji, a advokat Eduardo Karlezo rekao je da je siguran da će odluka ići u korist čileanskom savezu.

Naime, Čileanci tvrde, a sad navodno imaju i dokaze, da Kastiljo u kvalifikacijama za SP igrao za Ekvador sa lažnom putovnicom.

Karlezo tvrdi da je pomenuti fudbaler uz pomoć ekvadorskih civilnih vlasti i tamošnjeg fudbalskog saveza lažirao sve dokumente i da zapravo uopšte nije Ekvadorac.

Pehar Svetskog prvenstva
Pehar Svetskog prvenstvafoto: EPA/Leszek Szymanski

- Roditelji Bajrona Kaszlja su rođeni u Tumaku u Kolumbiji, Bajron je rođen u Tumaku i tamo je i kršten. Ne postoji nikakav dokaz da on ima ikakve veze sa Ekvadorom i dokazi su vrlo jasni - rekao je Karlezo, koji zastupa čileanski fudbalski savez.

Deportes piše da je FIFA odluku već praktički donela i da će Ekvador sutra (petak) biti izbačen sa Svetskog prvenstva, odnosno da će se utakmice u kojima je nastupio sporni igrač registrovati rezultatom 3:0 za protivnike.

Podsećanja radi, u južnoameričkim kvalifikacijama Ekvador je završio na četvrtom mestu, Peru na petom, Kolumbija na šestom i Čile na sedmom. Ako bi se utakmice u kojima je Kastiljo igrao registrovale 0:3 za protivnike, na Svetsko prvenstvo otišao bi – Čile.

Naime, Kastiljo nije igrao ni u jednoj utakmici protiv Perua i Kolumbije, ali jesta u obe protiv Čilea koji bi u tom slučaju dobio šest novih bodova, dve pobjede po 3:0 i skočio bi na četvrto mesto. Peru bi i dalje igrao dodatne kvalifikacije (13. juna protiv Australije), a Ekvador bi završio na poslednjem mestu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.