DOŠLO VREME ZA RASTANAK: Blede partije skratile boravak velikog pojačanja u Zvezdi!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

potpuno podbacio!

DOŠLO VREME ZA RASTANAK: Blede partije skratile boravak velikog pojačanja u Zvezdi!

Filipo Falko je za godinu i po dana u Crvenoj zvezdi zabeležio 36 utakmica i postigao šest golova

Objavljeno: 16:27h

Filipo Falko je jedan od igrača koji nisu opravdali poverenje Dejana Stankovića, pošto kvalitet i mogućnosti koje je demostrirao na treninzima nije uspeo da preslika na sam teren, pa su mu ovog leta vrata stadiona Rajko Mitić širom otvorena.

Kako pišu italijansko mediji, Falko se nalazi na listi želja budućeg trenera Kaljarija Fabija Liveranija, sa kojim je više nego uspešno tokom dve sezone sarađivao u Lećeu. Liverani je već napravio listu potencijalnih pojačanja novog drugoligaša, sa kojima je uspešno sarađivao u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, a na njenom vrhu se nalazi upravo ofanzivni vezista Crvene zvezde.

Falko je u Crvenu zvezdu stigao u januaru 2021. godine za obeštećenje od 1.200.000 evra, potpisavši ugovor na dve i po godine sa srpskim šampionom. Od Italijana se očekivalo ne samo da će dodatno pojačati konkurenciju na levom krilu, već da bi mogao da bude jedan od kapitalaca u Evropi.

1 / 3 Foto: Starsport©

Čekali su na Marakani da prođe kroz težak period adaptacije na novu sredinu, Dejan Stanković se otvoreno "kladio" na njegve odlične partije tokom ovog proleća, ali je Italijan na kraju potpuno podbacio.

Falkove blede partije u Crvenoj zvezdi uticale su na klub iz Ljutice Bogdana da uveliko krenu u potragu za novim rešenjem na poziciji desnog krila. Tu je kao prvi pik iskočio brzonogi fudbaler Genta Osman Bukari, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u francuskom Nantu.

Falko je za godinu i po dana u Crvenoj zvezdi zabeležio 36 utakmica i postigao šest golova. Ipak, nije bio na visini zadatka onda kada se najviše očekivalo. Italijan je ušao u poslednju godinu ugovora na stadionu Rajko Mitić, a godišnje zarađuje oko 600.000 evra. Stoga Kaljari mora da pronađe zajedničko rešenje sa Crvenom zvezdom, mada posle svega što je pokazao na Marakani nije isključeno da će klub napustiti s minimalnim obeštećenjem ili čak i bez ikakve finansijske naknade.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.