ČUKA PREDSTAVILA NOVOG TRENERA: Obećao napad na sam vrh Superlige!
Kerkez i Matijašević, Foto: FK Čukarički

ambiciozno

ČUKA PREDSTAVILA NOVOG TRENERA: Obećao napad na sam vrh Superlige!

Za srpski fudbal je dobro što pet ekipa igra Evropu jer konkurencija samo može da ti pomogne

Objavljeno:

Sa Dušanom Kerkezom na čelu, novim šefom stručnog štaba, fudbaleri Čukaričkog započeli su pripreme za početak nove sezone u Superligi Srbije.

Brđani su prethodnu završili na trećem mestu i igraće kvalifikacije za Ligu konferencija, a prilikom promocije na Banovom brdu Kerkez je poručio.

- Hvala predsedniku Draganu Obradoviću i direktorima Matijaševiću i Grkiniću što su mi dali šansu da se vratim u svoj grad. Znam gde dolazim, poznajem situaciju u klubu, Čuka je jedan od boljih timova u Srbiji. Što se tiče igračkog kadra, dosta ga poznajem. Imam dobre informacije. Ciljeve znate, to je Evropa i da probamo da osvojimo Kup - rekao je Kerkez i dodao.

- Trebaće mi vremena da se adaptiram. Ne vidim veliku razliku između kiparskog i srpskog fudbala, pogotovo u mentalitetu.

Osvrnuo se Kerkez na miks mladih i iskusnih igrača u Čuki.

- Mladi igrači u Čukaričkom su ovde zato što imaju kvalitet. Igrač ako je talentovan, to ništa ne znači. Mora da se pokaže na treninzima. Ja ne mogu da ga teram, a ako je igrać od 35 godina bolji, odnosno bolje radi, ja ne vidim problem da igra - rekao je Kerkez i dodao:

- Za srpski fudbal je dobro što pet ekipa igra Evropu jer konkurencija samo može da ti pomogne. Cilj je da dovedemo igrače koji će napraviti razliku da budemo bolji. Da se poboljša konkurencija u timu. Klub ima svoju filozofiju i tražili su trenera takvog profila. Moramo se prilagoditi i ići na rezultat.

FK Čukarički
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

O tome kako je Kerkez došao u klub, objasnio je tehnički direktor kluba Goran Grkinić.

- Zadovoljsto mi je što je Kerkez šef stručnog štaba, znali smo kakav profil trenera tražimo. Da radi sa mladim igračima i da ima pobednički mentalitet. Ugovor je potpisan na dve godine i nadamo se da će saradnja biti uspešna. Ideja da dođe Kerkez bila je tu u poslednje tru godine i išlo se ka tome da jednog dana bude trener Čuke. Sad se pojavila mogućnost, svideo nam se način igre i filozofija, sad su se sklopile kockice.

- Što se tiče odlazaka, imamo dosta interesovanja za Stefana Šapića. Ali došli smo do zaključka da ne prodajemo igrače. Za njega konkretno imamo ponude i sigurno ćemo mu izaći u susret. Pokušavamo da napravimo konkurentan tim. Vojvodina će se pojačati, imaju ozbiljan budžet, tu je i TSC. Sačuvali smo kostur tima, zadovoljni smo. Sigurno će trebati vremena i da se trener adaptira.

- Što se tiče dolazaka, tu su Ivanović i Vujadinović. Praktično smo sve dogovorili sa Lukom Adžićem i tražimo špica koji će praviti razliku. Nećemo dovoditi samo zbog toga da bi pravili konkurenciju, pratimo situaciju na tržištu - rekao je Grkinić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.