PSŽ SPREMA STRAŠAN TIM: Hoće da stvore tim za osvajanje Lige šampiona, a u njemu je i jedan Srbin!
FK PSŽ, Foto: Profimedia

lepo

PSŽ SPREMA STRAŠAN TIM: Hoće da stvore tim za osvajanje Lige šampiona, a u njemu je i jedan Srbin!

Ekipa Maurisija Poketina imala je sve u svojim rukama u revanš meču osmine finala Lige šampiona

Objavljeno:

Još jedna razočaravajuća sezona je iza Pari Sen Žermena. "Sveci" jesu povratili tron u francuskom fudbalu, ali im je još jednom izmakla toliko željena Liga šampiona.

Ekipa Maurisija Poketina imala je sve u svojim rukama u revanš meču osmine finala Lige šampiona na "Santjago Bernabeu", ali je Real sa tri gola u poslednjih pola sata preokrenuo i izbacio prvaka Franucske iz takmičenja.

Cenu za neupseh platiće sportski direktor Leonardo i trener Maurisio Poketino. Novi sportski direktor Parižana biće Luis Kampos, a Naser Al-Kelaifi želi da mesto na klupi zauzme Žoze Murinjo, ali će teško do Portugalca, koji planira da karijeru nastavi u Romi.

Bilo kako bilo, sa ili bez Murinja na klupi, "Sveci" će želeti da stvore moćan tim, u čijim redovima bi jednu od glavnih uloga mogao da ima Sergej Milinković-Savić.

Sergej Milinković Savić
foto: Epa/ FABIO FAGIOLINI

Očekuje se da Đanluiđi Donaruma bude "zacementiran" na gol, dok će Kejlor Navas birati između dve opcije - da bude zamena Italijanu ili napusti Pariz i ode tamo gde će redovno braniti.

Novi štoper PSŽ-a mogao bi da postane Napolijev Kalidu Kulibali, prvak Francuske odavno prati Senegalca i nada se da će ovog leta završiti posao sa Napolitancima. Očekuje se ozbiljnija uloga Serhija Ramosa koji se mučio sa povredama ove sezone, a u klubu će najverovatnije ostati Preston Kimpebe iaoko je bilo priče da bi mogao u Čelsi umesto Antonija Ridigera koji je otišao u Real. Mesto kapitena Markinjoša u timu je zagarantovano, dok bi po bokovima trebalo da deluju Ašraf Hakimi i Nuno Mendes.

Najveće promene se očekuju na sredini. Parižani ne odustaju od Pola Pogbe, koji je napustio Mančester junajted i nalazi se blizu povratka u Juve. "Sveci" se nadaju da će mnogo boljom finansijskom ponudom odvratiti Pogbu od Torina.

Zajedno sa Franuczom bi po centrali mogao da deluje Srbin. Sergej Milinković-Savić se već godinama pominnje kao ozbiljna opcija za PSŽ, ali predsednik Lacija Klaudio Lotitio nikako ne želi da ga pusti iz Rima, ipak, čini se, da će ovog leta konačno popustiti, pa bi popularni SMS mogao da ostvari transfer karijere i preseli se na "Park prinčeva".

Starosedelac Marko Verati kompletirao bi trojku na sredini terena.

Kada je u pitanju napad, tu dileme nema. Ubitačni triling Mesi-Nejmar-Mbape biće najveća snaga PSŽ-a u narednoj sezoni. Pominju se Usmana Dembele iz Barse i Lajpcigov Kristofer Nkunku, ali je veliko pitanje da li će pristati na "sporedne" uloge u timu.

Dakle prvih 11 Pari Sen Žermena u narednoj sezoni mogli bi da budu: Donaruma, Hakimi- Kulibali, Markinjoš, Mendes- Pogba, Sergej, Verati- Mesi, Nejmar i Mbape.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.