ZVEZDA BRZO PRONAŠLA REŠENJE! Umesto Ranđelovića stiže nekadašnji mladi reprezentativac Srbije!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

brza reakcija!

ZVEZDA BRZO PRONAŠLA REŠENJE! Umesto Ranđelovića stiže nekadašnji mladi reprezentativac Srbije!

Aleksandar Čavrić mogao bi za četiri ili pet dana da zaduži opremu srpskog šampiona

Objavljeno: 16:10h

Vesti iz Atine, odnosno odluka trenera Olimpijakosa Pedra Martinsa, da na pripreme povede Lazara Ranđelovića, naterala je čelnike i članove sportskog sektora Crvene zvezde da se okrenu drugim rešenjima. Gotovo iz prikrajka, kao momak čije ime se ovog proleća samo šaputalo u hodnicima stadiona Rajko Mitić, na pol poziciju potencijalnih pojačanja na krilnoj poziciji izbio je Aleksandar Čavrić.

Prema saznanjima Mocart Sporta nekadašnji mladi reprezentativac Srbije mogao bi za četiri ili pet dana da zaduži opremu srpskog šampiona, i na taj način postane drugo Zvezdino pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Posle pet sezona provedenih u Slovanu iz Bratislave Aleksandru Čavriću je istekao ugovor sa slovačkim klubom, što će značajno olakšati posao crveno-belima u nastojanjima da postignu konačan dogovor. Pored Crvene zvezde za momka iz Vukovara interesovanje je pokazala i varšavska Legija, ali informacije govore da je trenutno mnogo bliži Beogradu.

Aleksandar Čavrić
foto: Starsport©

Bivši član OFK Berograda najbliži dolasku u redove srpskog šampiona bio je u finišu letnjeg prelaznog roka 2019. godine, posle plasmana tima Vladana Milojevića u Ligu šampiona. Međutim, gazda Slovana nije želeo da se odrekne Čavrića bez tri miliona evra, pa se Crvena zvezda okrenula drugim rešenjima. Na kraju je izbor pao na Radživa Van La Paru.

Aleksandar Čavrić se najbolje snalazi na poziciji desnog krila, upotrebljiv je kao drugi špic, što može Crvenoj zvezdi dodatno da pomogne u velikim letnjim ambicijama vezanim za Ligu šampiona. Ali i u narednom prvenstvu, pošto ne bi zauzimao mesto stranca.

Ipak, prema pojedinim informacijama Čavrić neće biti jedino pojačanje u ofanzivnom delu veznog reda. Postoji mogućnost da Crvena zvezda dovede inostrano krilo, zavidne biografije. Za taj poduhvat zadužen je Marko Marin, koji će od 10. juna i zvanično preuzeti ulogu direktora skauting službe.

Za pet godina u dresu Slovana Aleksandar Čavrić je odigrao 182 meča, postigao 37 golova i podelio 32 asistencije. Iza njega nije baš impresivna sezina, jer je u osvajanju nove šampionske titule učestvovao sa tri pogotka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.