LEGENDARNI PIRLO BACIO SRBE U TRANS! Stigao u Beograd, pa otkrio za koga će navijati na Mundijalu!
Andrea Pirlo, Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

velike reči slavnog italijana!

LEGENDARNI PIRLO BACIO SRBE U TRANS! Stigao u Beograd, pa otkrio za koga će navijati na Mundijalu!

Legenda italijanskog i svetskog fudbala u poseti Srbiji

Objavljeno: 13:23h

Beograd je ovog četvrtak posetio čuveni italijanski fudbaler Andrea Pirlo.

Legenda Juventusa i Milana, koji je igrao i za trećeg italijanskog velikana Inter, došao je u Beograd kao ambasador fudbalskog kampa.

- Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je sto sam u Beogradu u okviru ove inicijative koja je posvecan deci. Svi smo bili deca i imali smo jedan san – da igramo fudbal - rekao je Pirlo. - Ja sam na sreću sve svoje snove ostvario tako što sam ulagao mnogo truda, napora. Čovek kada se posvećuje nečemu potrebna je volja, strast… Nikada ne prestajemo da učimo u bilo kom dobu i ja sam to radio od malih nogu, ali i kasnijih godina, pa i po završetku karijere.

Andrea Pirlo
Andrea Pirlofoto: AP

- Deca su budućnost, pred njima je mnogo stvari i nadam se da će im teći onako kako je teklo meni.

Pirlo je pričao o bivšim rivalima Dejanu Stankoviću i Siniši Mihajloviću, ali i Dušanu Vlahoviću. - Radio sam i igrao sa mnogim velikim šampionima kao što su Miha i Stanković. Nisam imao to zadovoljstvo da treniram Dušana Vlahovića, naravno da bih voleo i mislim da će mnogo doprineti Juventusu, i već doprinosi. Izuzetan je talenat, dečko je na mestu i velika budućnost je pred njim.

Vlahović nije jedini Srbin koji je trenutno bitan faktor u Seriji A.

- U Italiji je uvek igralo mnogo srpskih igrača, i danas ima mnogo Lazović, Milinković-Savić. Mi Italijani znamo da su srpski igrači talentovani, ali ne samo u fudbalu, u tenisu, košarci…

Milinković Savić i Dušan Vlahović
Milinković Savić i Dušan Vlahovićfoto: Starsport©

- Voleo bih i da čestitam vama kao narodu jer ste iznedrili veliki broj šampiona, a nemate veliku populaciju. Fudbal se čestita, menja se, treneri više preferiraju druge načine, ali talenat uvek ispliva… Možda nema 'desetki', ali ima fudbalere koji su izrazito talentovani.

Krajem godine je Svetsko prvenstvo u Kataru gde neće biti Italije. - Naravno da ću navijati, Italija ne učestvuje, navijaćemo Srbiju - rekao je Pirlo.

Na kraju je još jednom prokomentarisao Milinković-Savića koga vide kao njegovog naslednika u Juventusu. - Fizički smo mnogo različiti, ali sigurno imamo te brojeve na dresu, elegantan je, ima fizičku snagu i lepo ga je videti ga. Pokazuje neverovatne stvari, iako ima preko 190, a izuzetan je tehničar.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.