SUZAVAC I SUKOBI PRE FINALA LŠ IZAZVALI HAOS U FRANCUSKOJ: Jedni krive Engleze, drugi lokalne bande! UEFA ISTRAŽUJE
FK Real Madrid FK Liverpul, Foto: Epa/ MARISCAL, Epa/ CHEMA MOYA, Profimedia, AP/Francois Mori, EPA-EFE/BALLESTEROS, EPA-EFE/PETER POWELL

istraga

SUZAVAC I SUKOBI PRE FINALA LŠ IZAZVALI HAOS U FRANCUSKOJ: Jedni krive Engleze, drugi lokalne bande! UEFA ISTRAŽUJE

UEFA je izdala saopštenje u kom se kaže da se biti sprovedena nezavisna detaljna istraga povodom incidenta uoči finala Lige šampiona.

Objavljeno:

U subotu na stadionu "Francuska" u Sen Deniju, došlo je do nereda tokom kojih je intervenisala i policija, kada veći broj navijača Liverpula nije mogao da uđe na stadion.

Dok su iz tabora engleskog kluba optuživali UEFA da na stadion nisu mogli da ljudi sa validnim ulaznicama, iz Niona su tvrdili da je veliki broj navijača želeo da uđe na stadion sa lažnim kartama.

Šta se zaista dogodilo, utvrdiće istraga, koju će sprovesti komisija na čelu sa doktorom Tijagom Brandaom Rodrigesom, poslaniku portugalskog parlamenta i bivšem članu upravnog odbora Svetske antodoping agencije (WADA).

"UEFA je danas objavila da je zadužila nezavisnu istrahu koji se tiču događaja na finaluLige šampiona u Parizu, u subotu 28. maja. Iscrpna analiza će ispitati donošenje odluka, odgovornost i ponašanje svih učesnika u finalu", stoji u saopštenju iz Niona.

Tu se još dodaje:

"Dokazi će biti prikupljeni od svih relevantnih strana i izveštaj nezavisne istrage biće obelodanjen čim se završi, a posle svega, UEFA će odličiti o narednim koracima".

Saopštenje UEFA je usledilo nedugo pošto je ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanan optužen da je lagao o ponašanju navijača Liverpula.

On je u svojoj izjavi insistirao na tome da su "hiljade britanskih navijača" krive za incidente koji su se dogodili uoči početka utakmice i da su "masovo falsifikovali karte".

Darmanana je optužio i predsednički kandidat u Francuskoj, Erik Zemur da je "slagao u izveštaju".

"Dovoljno je videti 30 sekundi izveštaja da se vidi da takozvani engleski navijači niti su Englezi, niti su navijači", rekao je Zemur.

On je rekao da su za incident odgovorni "lokalni banditi i lopovi" iz pariškog predgrađa Sen Deni.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.