PIKSI PRIZNAO ZAŠTO NIJE POZVAO KATAIJA! Da li ste ovo očekivali od selektora Srbije?
Aleksandar Katai, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

čudan odgovor!

PIKSI PRIZNAO ZAŠTO NIJE POZVAO KATAIJA! Da li ste ovo očekivali od selektora Srbije?

Navijači Crvene zvezde su se nadali da bi ponovo mogli da vide svog "ljubimca" u dresu reprezentacije

Objavljeno: 13:41h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objasnio je zašto nema Aleksandra Kataija na spisku "orlova" iako je bilo nekih najava.

"Orlovi" se ovog ponedeljka okupljaju za početak nove sezone Lige nacija. Srbija će igrati u Grupi 4 Lige B.

Srbija će 2. juna dočekati Norvešku, a 5. Sloveniju, u Beogradu, a potom gostuje Švedskoj 9. juna i Sloveniji 12. Četiri utakmice u deset dana.

Na spisku nije bilo najboljeg fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Kataija i novinare je zanimalo što je to tako.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

- Uvek ima prostora za bilo koga, pa i za njega. Ponoviću da je on odličan igrač, praktilno igra njegovog kluba zaisi od samog Kataija, pored Ivanića. On pokazuje svoj kvalitet, ali mi imamo kompoziciju tima u reprezentaciji i kvalitet igrača na poziciji na kojoj igra mene potpuno zadovoljava što ste mogli i vi da vidite i da se svi uvere. Momci koji su na spisku su da kažem u kvalifikacijama za SP pokazali visok nivo igre, talenat, sve ono što treba da krasi reprezentativca. Oni nastavljaju da budu tu sa punim pravom, a ja sam neko ko teško menja i ima punog poverenja u snage koje smo pozvali - rekao je Dragan Stojković Piksi.

Objasnio je situaciju još malo...

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Prostora ima, neke igrače nisam ni upoznao, još ih nisam video. Imaćemo u ovom periodu osam treninga, oni će biti više tehničko-taktičkog karaktera. Naravno i fizička strana će biti popunjena, ali više ovaj prvi deo. Posebno zbog novih igrača da vide naše ideje koje želimo da prezentujemo kroz igru. Osam treninga u deset dana je zaista dobar program, a da li će neko od novih da igra, vrlo moguće. Imamo još tri dana. Ajde prvo da uradimo danas prvi trening pa ćemo polako. Ako mislite da znam tim, a ima vremena o tome da pričamo, naravno da imam. Nije tajna. Imam sliku kako treba da izgleda i to je to. Ali mislim da je dobro za ove momke ovde da osećaju da su gledani, praćeni, da nismo šetali po Beogradu i pili kafe po kafićima nego pravili analize, putovali po Evropi i ono što ste znali i što niste. Bilo je i inkognito odlazaka, ne da bi krili nego da ne bi pravili pritisak igračima. Ovi pozivi ne treba da vas iznenade, bilo je još nekih igrača u planovima, ali mislim da je ova brojka o 30 za sad sasvim dovoljna da ne preteramo.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.