VREME JE ZA PROMENE I U IGRAČKOM KADRU! U Humskoj nas očekuje "vrelo leto"
Fudbaleri Partizana sede ispred svlačionice, Foto: Espreso/Miloš Dreković

SLEDI UZBUDLJIV PERIOD!

VREME JE ZA PROMENE I U IGRAČKOM KADRU! U Humskoj nas očekuje "vrelo leto"

Partizan napušta najmanje sedam fudbalera

Objavljeno: 10:40h

Posle moralnog čina, odlaska trenera Aleksandra Stanojevića koji je svu krivicu preuzeo na sebe, vreme je za promene i u igračkom kadru i to korenite.

Neki od igrača su dali određeni doprinos, neki su, pak, tek povremeno uspevali da se izbore za minute, ali bez konkretnog učinka, a postoje i oni koji su dve godine proveli u medicinskom bloku primajući “masne” plate bez ikakvog doprinosa na terenu, čak ni na treninzima.

Zato su se u Humskoj još pre mesec dana odlučili na veliki “rez”, bez obzira na epilog finala Kupa Srbije, nalik onome koji je u leto 2019. sproveo tadašnji trener Savo Milošević, s tim da će u ovom talasu crno-bele momentalno po okončanju takmičenja napustiti najmanje sedam fudbalera, saznaje Telegraf, dok će ostatak promena diktirati tržište u prelazom roku.

Partizan će se rastati sa Lazarom Markovićem, Milošem Jojićem, Ivanom Obradovićem, Rajkom Brežančićem, Lazarom Pavlovićem, Milanom Smiljanićem, kao i sa iskusnim Bojanom Ostojićem za koga ipak postoji rezervni plan, s tim da je on vezan za filijalu Teleoptik.

1 / 3 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ovoga puta "rastanak" i neće biti toliko težak, niti finansijski opterećujući, jer svim pomenutim igračima ističu važeći ugovori i Partizan je odlučio da ne nastavi saradnju (sem Ostojića), iako je pre nekoliko meseci za neke od njih negde možda i postojala ideja o produžetku ugovora.

Konkretno, klub iz Humske je nameravao da produži ugovor Milošu Jojiću, čak mu je pre skoro dva meseca poslao i predlog nastavka saradnje sa korigovanim finansijama, umanjenim za 20 odsto u odnosu na dosadašnju zagarantovanu zaradu.

Jojić u tom trenutku nije dao konkretan odgovor, a potom je iz nehata "stao na žulj" navijačima Partizana, koji su iz meča u meč počeli da ga prozivaju sa tribina, da bi sve eskaliralo u duelima Lige konferencija sa Fejenordom kada je i sam Stanojević bio primoran da ga izvede iz igre, poštedi i njega samog, ali i ostatak tima dodatnog bremena i kritika.

U svakom slučaju, u Humskoj nas očekuje "vrelo leto", a vremena je malo i čelnici sportskog sektora i kluba će morati brzo da rade ukoliko žele da dočekaju sezonu u Srbiji i Evropi sa konkurentnom ekipom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.