SUDIJSKI EKSPERT ANALIZIRAO SVE SPORNE SITUACIJE! Zvezda i Partizan na skeneru, biće bure!
Zdravko Jokić, Foto: Starsport©

ne stišava se bura!

SUDIJSKI EKSPERT ANALIZIRAO SVE SPORNE SITUACIJE! Zvezda i Partizan na skeneru, biće bure!

Zdravko Jokić analizirao mečeve Crvena zvezda - Napredak i Voždovac - Partizan

Objavljeno: 23:02h

Sudijski ekspert, Zdravko Jokić, je u emisiji ''Pregled kola'' na "Areni sport" analizirao sporne situacije u proteklom kolu Linglong Superlige Srbije.

Najpre se osvrnuo na meč u Kruševcu, gde su se sastali Napredak i Crvena zvezda (0:1). Prvo je analizirao da li je trebalo svirati jedanaesterac nad Aleksandrom Kataijem i da li je trebalo pokazati žuti karton Dejanu Stankoviću zbog protesta:

Napredak - Crvena zvezda
Napredak - Crvena zvezdafoto: Starsport

- U ovoj situaciji ovaj start nije za kazneni udarac jer crveni igrač drži nogu na zemlji, a Katai dolazi do njega. Sudija je bio blizu i bio je dobro postavljen. Noga je statična i tu prekršaja nema, a žuti karton ne treba da dobije Stanković, već Ivanić koji žustro protestuje - kaže Jokić, pa ističe da je nešto kasnije i Milan Rodić zaslužio javnu opomenu:

- Bio je to čist faul. Rodić kasni, podiže nogu, kači igrača i sapliće ga. To je sprečavanje obećavajućeg napada saplitanjem što je za žuti karton.

Situacija koja je izazvala najviše polemike bilo je nesporno igranje rukom Strahinje Erakovića u Kruševcu, koje nije uzrokovalo jedanaesterac, za šta Jokić smatra da je bila ispravna odluka:

- Eraković sklanja i vuče ruku prema telu, što znači da ga ne pravi većim, već povlači ruku i ne štiti prostor nego telo. Da je on širio ruku to bi bilo drugačije i tu je sudija dobro procenio da nema namerne igre rukom.

Zvezdi je poništen jedan pogodak zbog nedozvoljene pozicije, što je bez sumnje dobra odluka:

- Igrač Zvezde ometa golmana Napretka, odnosno zaklanja mu vidokrug i utiče na njega, a nalazi se u nedozvoljenoj poziciji, što je prekršaj.

Potom je prokomentarisao jednu situaciju sa meča Voždovac - Partizan (0:3), odnosno onu kada su crno-beli postigli drugi pogodak sa bele tačke, gde Jokić smatra da je domaćin oštećen:

Voždovac - Partizan
Voždovac - Partizanfoto: Starsport©

- Po pravilima koja su donešena, a ona podrazumevaju da kada je igrač u blizini i lopta se odbije od glavu, koleno, stopalo i pogodi ga u ruku tu nema namernog igranja rukom i to nije prekršaj. Tako da mislim da ovde nije trebalo dosuditi penal.

(Espreso/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.