Svađa i prozivke sa selektorom koštale Tadića da bude bliži rekordu: MOŽE LI DO NAJVIŠE ODIGRANIH MEČEVA ZA ORLOVE?
Dušan Tadić, Foto: EPA/Mario Cruz

statistika

Svađa i prozivke sa selektorom koštale Tadića da bude bliži rekordu: MOŽE LI DO NAJVIŠE ODIGRANIH MEČEVA ZA ORLOVE?

Dušan Tadić je trenutno u fantastičnoj formi i definitivno će sa kapitenskom trakom na ruci, i znanjem u nogama i glavi predvoditi "Orlove" na Mundijalu u Kataru.

Objavljeno:

Zanimljiv je podatak da je Dušan Tadić od 2008. godine član reprezentacije, od tada do danas sakupio je 82 nastupa u nacionalnom dresu.

Da nije bilo svađe sa Radovanom Ćurčićem selektorom koji je predvodio reprezentaciju od 2014. do 2016. bio bi tu još neki nastup više, što znači da bi se Tadić našao ispred legendi srpskog fudbala po broju odigranih mečeva.

- Ovaj način na koji se selektor Radovan Ćurčić ophodi prema meni je omalovažavanje i ponižavanje - rekao je Tadić svojevremeno i dodao:

1 / 6 Foto: Starsport©

- To je kukavički, ne pozvati nekoga ko je bio reprezentativac od 19. godine i reći mu o čemu se radi. Kada se neko tako ponaša prema meni, i kada me neko ne poštuje, ne mogu ni ja njega da poštujem i tu je kraj svakom poverenju među nama. Neću se odazivati na pozive u reprezentaciju dok je selektor Radovan Ćurčić.

Dušan Tadić će u naredne tri odigrane utakmice u nacionalnm dresu prestići Vladimira Stojkovića i sadašnjeg selektora Dragana Stojkovića Piksija, dok će se izjednačiti sa Draganom Džajićem sa 85 odigrnih mečeva.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

Na prvom mestu je za sada neprikosnoven Branislav Ivanović sa 105 utakmica, iza njega su Dejan Stanković i Savo Milošević sa 103. odnosno 102. utakmice.

Ukoliko ga povrede zaobiđu (što mu naravno želimo), Tadić bi mogao da postane igrač sa najviše utakmica u reprezentaciji uprkos tome što ima 33. godine.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.