MURINJO NIJE (UVEK) LICEMERAN: Sad je rat u Ukrajini, ali imali smo ga i u Siriji, Palestini, Gazi...
Žoze Murinjo, Foto: EPA/Shaun Botterill

pitali ste...

MURINJO NIJE (UVEK) LICEMERAN: Sad je rat u Ukrajini, ali imali smo ga i u Siriji, Palestini, Gazi...

Iako se na Zapadu najviše insistira da ne sme biti mešanja politike u sport i da svako ima pravo na svoje mišljenje, videli smo još jednom da u praksi nije tako

Objavljeno:

Mnoge istaknute sportiste i ličnosti iz sporta novinari pitaju, pa i primoravaju da iskažu svoj sta povodom rata u Ukrajini, naročito na Zapadu.

Iako se tamo najviše insistira da ne sme biti mešanja politike u sport i da svako ima pravo na svoje mišljenje, videli smo još jednom da u praksi nije tako - na primeru suspenzije ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona.

Sada je i čuveni fudbalski trener Žoze Murinjo morao da se izjasni.

- Više se radi o tome šta ja osećam, nego o tome šta ću reći. Nisam ja neko ko treba da priča bilo šta o tome, moje reči nemaju nikakav uticaj - počeo je trener Rome.

Ipak, Murinjo se nadovezao, ističući da se i u drugim krajevima planete zbivaju određeni sukobi i dejstva.

- Moja osećanja su verovatno ista kao i vaša. Sada se dešava rat u Ukrajini, imali smo rat u Siriji, bukte ratovi u Africi, imamo rat u Palestini, u pojasu Gaze... Ja se osećam tako da se duboko u sebi pitam zašto se to dešava i kako to možemo da zaustavimo - dodao je Portugalac.

Roma je u subotu kiksirala protiv Venecije (1:1), ali Lige Evrope može da se domogne ako u finalu Lige konferencija u Tirani slavi nad Fejenordom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.