NAPETO JE BILO U KRAGUJEVCU! Radnički pobedom obezbedio makar igranje baraža!
Nenad Lalatović, Foto: Starsport©

dramatičan finiš meča!

NAPETO JE BILO U KRAGUJEVCU! Radnički pobedom obezbedio makar igranje baraža!

Izabranici Nenada Lalatovića savladali su Proleter sa 2:1

Objavljeno: 17:28h

Napeto je bilo na Čika Dači u duelu Radničkog i Proletera, a kako i ne bi kada se igralo za "goli život".

Uoči petog kola plej-auta Kragujevčani i Novosađani bili su bodovno poravnati. Na dva kola pre kraja, izabranici Nenada Lalatovića stekli su tri boda prednosti u odnosu na goste iz Novog Sada koje su poslali na pretposlednje mesto.

Nenad Lalatović
foto: Starsport©

Domaćin je u 29. minutu promašio penal, pošto je Marko Mirić bio neprecizan sa bele tačke. To su gosti kaznili i u trećem minutu nadoknade došli do vođstva preko Jovanovića.

Delovalo je da će Proleter sjajnom odbranom u drugom poluvremenu odneti bodove, ali usledio je spektakularan preokret u završnici meča. Sa penala je Nemanja Tomić u 86. minutu doneo izjednačenje iz penala, da bi u 90. minutu pobedu doneo Maksimović.

Poslednje minute ovog meča obelećilo je i isključenje Nikole Ninkovića koji je šutnuo kapitena Radničkog Marka Mirića dok je ležao na zemlji. Potom su ga saigrači jedva smirili i uputili ka svlačionici.

Pobedom 2:1, izvojevanom posle preokreta u dramatičnom finišu meča, Radnički se dokopao baraža, a protiv Spartaka i već otpisanog Metalca pokušaće da dođe i do direktnog opstanka u ligi.

Proleteru je sada za opstanak potrebno čudo, tačnije pobede nad bezbrižnom Kolubarom i Novim Pazarom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.