SREĆNE MAJKE: Najbolja fudbalerka Barselone dobila bliznakinje - SA PARTNERKOM! (FOTO)
Melani Serano i Lara Salmaron sa ćerkama, Foto: Printscreen/Instagram/larasalmeron5

MODERNI SERANOVI

SREĆNE MAJKE: Najbolja fudbalerka Barselone dobila bliznakinje - SA PARTNERKOM! (FOTO)

Melani i Lara su pre četiri godine otišle na kafu, pričale o fudbalu i započele vezu koja nije ništa neuobičajeno u savremenom ženskom sportu

Objavljeno:

Kada je pre godinu dana pokušano osnivanje Superlige Evrope, kao jedan od razloga je navedeno da veliki deo publike odvlači e-football iliti igranje fudbala kao igrice, koje je prepoznato kao zvanični sport.

UEFA i FIFA ipak imaju su našli načina da prošire sopstveno fudbalsko tržište razvojem ženskog fudbala koji je sve popularniji, a samim tim i profitabilniji, ali i u njemu prednjače bogati klubovi.

Jedan od najuspešnijih je ŽFK Barselona, a Melani Serano se smatra najboljom fudbalerkom u istoriji "Blaugrane" za koju je odigral rekordnih 509 utakmica.

Melani Serano (desno) u duelu sa saigračicom Viki Losadom
Melani Serano (desno) u duelu sa saigračicom Viki Losadomfoto: EPA/Adam Ihse/TT

Kao i mnoge fudbalerke, Serano je homoseksualka i u vezi sa Larom Salmeron, bivšom saigračicom iz detinjstva.

Melani i Lara su pre četiri godine otišle na kafu, pričale o fudbalu i započele vezu koja nije ništa neuobičajeno u savremenom ženskom sportu.

Nešto kasnije odlučile su da postanu majke i bile su iznenađene vestima tokom posete bolnici Sant Pau. U septembru 2021. Serano je objavila da njih dve očekuju prinovu. Zapravo, dve!

- Ginekolog je video još jednu mrlju i odmah smo se pogledali. To je bio san mog života - objašnjava Melani zacakljenih očiju.

Na svet su 17. februara došle ćerke Icel i Natura (Priroda).

Melani, koja je sa samo 14 godina stigla iz Sevilje u Blanes i potpisala za Barsu, počela je u profesionalnom fudbalu "veoma drugačije" od većine.

- Morala sam da se žrtvujem i izgubila sam deo detinjstva. Uzimala sam dva autobusa i voz da bih stigla do Miniestadija, gde smo trenirali - kaže defanzivac Katalonaca.

Uvek je imala podršku majke i bake, što ju je guralo da se izbori za svoje snove i dođe tu gde je danas, budući da je najuspešniji igrač Barse i sa najviše odigranih utakmica u istoriji.

Melani Serano, ŽFK Barselona
foto: EPA/Enric Fontcuberta

Sada se Andalužanka nada da će njene ćerke odrastati sa vrednostima kojima je „sport naučio” i da sanjaju onoliko veliko koliko ona sanja, jer se snovi, ako se za njima odlučno sledi, ostvaruju i mogu čak da od vas naprave legendu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.