NOŽ U SRCE DELIJAMA! Ništa od povratka Filipa Đuričića - jedna stvar je presudila!
Filip Đuručić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

otkud sad ovo?

NOŽ U SRCE DELIJAMA! Ništa od povratka Filipa Đuričića - jedna stvar je presudila!

Đuričić se podsetio ne tako blistavih momenata na Marakani

Objavljeno: 12:02h

Povreda je konačno iza srpskog reprezentativca Filipa Đuričića, koga već nekoliko prelaznih rokova povezuju sa povratkom u Crvenu zvezdu.

Posle šest meseci pauze, sjajni vezista je ponovo na terenu, a u intervjuu za "Sportklub" je otkrio svoje planove.

Aktuelni član Sasuola skoro sigurno će na leto napusititi ovaj klub i ne razmišlja o povratku na "Marakanu", čak se podsetio loših trenutaka u crveno-belom dresu.

- To je teška i komplikovana priča. Jednostavno, neke stvari se nisu poklopile. Iz ove perspektive mi se čini da Crvena zvezda u tom momentu nije vodila računa od svojoj deci i igračima iz omladinske škole i delovalo mi je da nema perspektive. Bila je nesređena situacija, a ono što me je najviše pogodilo je da nisam dobio ni stipendijski ni profesionalni ugovor u trenutku kada su neki momci to potpisali. Zato sam odlučio da svoj put gradim na drugi način. Posle toga sam u nekoliko navrata bio na pragu povratka, ali nikako nismo mogli da se dogovorimo i nađemo zajednički jezik - rekao je Đuričić i dodao:

Filip Đurričić
Filip Đurričićfoto: Profimedia

- Krivo mi je zbog jedne stvari. Kada sam bio klinac, ja nisam sanjao o Realu i Barseloni, ja sam maštao da igram za Crvenu zvezdu, reprezentaciji, da zaigram na Marakani. Ja sam fudbal i zavoleo zbog Zvezde. Proveo sam mnogo lepih trenutaka na Marakani. I sada se naježim kada se setim ambijenta sa nekih utakmica, kao recimo protiv Kajzerslauterna. Sećam se da kada idemo sa stadiona ja u glavi zamišljam kako ću ja jednog dana igrati u takvoj atmosferi. Nije se ostvarilo, iako je bilo blizu.

Dotakao se Filip i reprezentacije Srbije s kojom će igrati na Mundijalu u Kataru.

Filip Đuričić
Filip Đuričićfoto: EPA/Andrej Cukić

- Mnogo je drugačije kada za trenera imaš veliko igračko ime. Sve u vezi sa fudbalom bolje razume i lakše ume da objasni i sve što kaže ima određenu težinu. Na prvom okupljaju nam je rekao da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Doneo nam je samopouzdanje koje je iz meča u meč i od okupljanja do okupljanja bilo sve izraženije. Svi smo verovali u to i podredili se uspehu. Postoji vrlo pošten odnos između igrača i bez obzira na minutažu svi su stavom doprineli ovom uspehu.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.